Thaiföld megnyitott a magyarok előtt, már nem kell 5 milliós bankszámla a vízumhoz

A Thaiföldi Királyság budapesti nagykövetségén újra lehet turistavízumot csináltatni, vagyis újra megnyitottak a magyar turisták előtt. Természetesen szigorú feltételekkel, mert Thaiföld jelenleg Covid-mentes, biztonságos utazási célpont, és ezt a státuszt a thai kormányzat szeretné is megőrizni – írja Facebook-oldalán a Thaiföldön élő és idegenvezetőként dolgozó blogger, Bangkok Charlie.

Forrás: Michelle Maria/Pixabay

A thai kormányzat ugyanis az elmúlt napokban azt a döntést hozta, hogy az ún. közepesen fertőzött országok számára is lehetővé teszi a turistavízum megszerzését és a beutazást Thaiföldre. Ennek megfelelően több európai nagykövetség oldalán is megjelent a tájékoztató, és ahogy Charlie is választ kapott kérdésére a budapesti nagykövetségtől: már Budapesten is lehet igényelni turistavízumot.

A feltételek természetesen változtak a járvány előtti időkhöz képest, a lényegesebb elemek ezek:
♦ Egyszeri belépéses turistavízum (érvényessége 90 nap, belépéskor 60 napos pecsétet kap az utazó, amit az országon belül meg lehet hosszabbítani újabb 30 nappal).
♦ A vízum igénylésnél be kell mutatni, hogy az igénylőnek megfelelő anyagi háttere van: a bankszámlán az elmúlt 6 hónapban 5 millió forint feletti egyenlegnek kell lennie (Jogszabály szerint 500 000 baht, vagy ennek megfelelő forint, USD vagy EUR). Ezt a feltételt a hír megjelenését követően, november 18-án eltörölték.
♦ Szükség van karanténhotel foglalásra (Thaiföldre érkezés után 14 napot karanténhotelben kell tölteni, ezt az utazó magának foglalja és fizeti. Ezek a csomagok 27 000 bahttól indulnak, és a szobán kívül tartalmazzák a napi háromszori étkezést, valamint a kétszeri Covid-tesztelést. A karanténhotelek listája itt található.
♦ A karanténhotel utáni időszakról is kérnek előzetes szállásfoglalást.

Thaiföld úszó piacForrás: Dean Moriarty / Pixabay

Ha megvan a turistavízum, akkor a thaiföldi beutazás feltételei még:

♦ Utasbiztosítás 100 000 dollár értékben, ami érvényes Covidra is. Ez lehet nemzetközi biztosítás, de lehet thai cégeknél is online kötni.
♦ Fit to Fly Certificate 72 órán belül: ez egyszerű orvosi igazolás, hogy alkalmasak vagyunk a repülésre.
♦ Negatív Covid-teszt, szintén 72 órán belül.

"Tudom, ez még nem az a szabad beutazás, amit sokan várnak, de biztos vagyok benne, hogy így is sokan várták már ezt a hírt is. A 14 napos karanténhotel, valamint a bankszámlaegyenleg biztosan korlátozza az utazók körét egyelőre" – tette hozzá Facebook-posztjában a blogger utalva arra, hogy bár az utazásról még egy darabig itthon - és úgy összességében a világ nagyobb részén - leginkább csak álmodni lehet, ugyanakkor a télből nyárba utazás időszaka és egyben a thai főszezon most kezdődött el, márpedig Thaiföld az eddigi években mindig népszerű úti cél volt ilyenkor.

FRISSEBB: Charlie ismét jelentett Bangkokból, a november 19-i legfrissebb hír szerint tegnap este értesítették a nagykövetségeket, hogy Thaiföld enyhített a turistavízummal kapcsolatos feltételeken. Ennek értelmében eltörölték a thaiföldi turistavízum igénylésnél az anyagi feltételt, vagyis nem kell bemutatni az 500000 bahtról (5 millió forintról) szóló bankszámlaegyenleget. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek