Szombattól újraindulhat a tengeri turizmus Olaszországban

  Az olasz turizmus beindítása érdekében az olasz kormány augusztus 15-től engedélyezi ismét a turistahajók üzemelését. Olaszország az elsők között volt, ahol súlyos problémákat jelentett a koronavírus terjedése, az olasz hatóságok pedig már márciusban lezárták a határokat. Az olasz kormány most azt tervezi, hogy újraindítja a nemzetközi vízi turizmust, amelytől azt remélik, hogy külföldi turisták ismét visszatérnek a megszokott olasz látványosságokhoz.

  Az olasz hatóságok szombattól engedik kikötni a nemzetközi turistahajókatForrás: Aah-Yeah/wikipedia.org

  Az engedély hírére az MSC Cruises nevű vállalat azonnal jelezte, hogy két hajójával vissza is térne az olasz vizekre, de más vállalatok is üdvözölték a hírt, jelezve, hogy ez a tengeri hajózás visszarendeződésének egyik fontos állomása lehet.

  Az olasz engedményekkel egy időben ugyanakkor Norvégia a múlt héten döntött arról, hogy nem engedi kikötni a 100-nál több utast szállító hajókat, miután kiderült, hogy az egyik turistahajón nem tartották be szigorúan az előírásokat, ezért elterjedt a vírus.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!