Kitiltással fenyegette meg az olasz légügyi hatóság a Ryanairt

Az olasz légiközlekedési hatóság figyelmeztette a Ryanairt, hogyha továbbra sem tartatja be a koronavírus miatt hozott óvintézkedéseket, akkor a légitársaságot kitilthatják az olasz repülőterekről - adja hírül az independent.co.uk.

Ryanair-gép készül leszállni az olaszországi Lamezia Terme nemzetközi repülőtrén, nem messze a strandtólForrás: NurPhoto via AFP/Andrea Pirri

Az ENAC, az olasz nemzeti polgári légiközlekedési hatóság azt írta a Ryanairnek, hogy az „szisztematikusan nem tartja be a repülőgépek fedélzetén kötelező előírásokat, mint a kötelező távolságtartás és az arc eltakarása, és ha nem javítanak ezen a helyzeten, akkor megtiltják a Ryanairnek, hogy több mint félig töltsék meg a gépeiket utasokkal".

A Ryanair elutasította a kritikát, mondván, hogy teljes mértékben betartja az olasz kormány által megfogalmazott követelményeket, és mindent megtesz annak érdekében, hogy csökkentse az interakciókat mind a repülőgépeken, mind a repülőtereken.

Mint írták, minden utast arra ösztönöznek, hogy online csekkoljon be, és a beszállás folyamata is érintésmentesen zajlik, olyan formán, hogy az utasok elkerüljék a tömörülést. A Ryanair emellett korlátozást vezetett be a kézipoggyászokre is, és mint írják, mint a személyzetnek, mind az utasoknak kötelező a maszk viselése.

Nemrégiben hasonló eset történt a WizzAirrel is, amikor az athéni repülőtér fel akarta függeszteni a légitársaság járatainak fogadását, mert a görög hatóságok szerint a cég nem tartotta be a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos előírásokat. Az ügyet végül tisztázták, így a WizzAir-járatok ismét fennakadások nélkül közlekednek Görögországba.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek