Mostantól környezetbarát hajókra pattanhat fel a horvát nemzeti parkban

  Környezettudatos hajókkal újítottak be Horvátország második legnagyobb nemzeti parkjában, a Lonjsko Polje Nemzeti Parkban. A látogatók csendes, napelemes hajóra pattanhatnak fel, hogy felfedezzék a természeti látnivalókat. 

  Napelemes hajók fedélzetéről lehet meglesni a természetetForrás:www.pp-lonjsko-polje.hr / Lonjsko Polje Park Prirode

  A hétvégétől kezdve két napelemes hajó várja Plesmo falu kikötőjében a természet kedvelőit. Az útvonal érinti a hódok élőhelyeit, a fedélzetről megleshetik a tehenek, birkák szabadban legeltetését és a színes madárvilágot is. A park a vándormadarak fontos állomása, ahol egyebek mellett fekete gólyák, különböző gémek, kócsagok, héják és fehér farkú sasok is megfigyelhetők.

  A környezetbarát hajók csak hétvégente közlekednek, és csoportos kirándulás esetén előzetes regisztráció után fogadják az érdeklődőket.

  Ha lemaradnának a hajókirándulásről, akár kenutúrára is befizethetnek a falu kikötőjében. 

  Amennyiben inkább a szárazföldön maradnának, old timer traktor pótkocsiján roboghatják végig Plesmo falut és a közeli látnivalókat - tudtuk meg a horvát HrTurizam híréből.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!