Egy norvég tengerjáró több tucat alkalmazottjának pozitív lett a koronavírus-tesztje

A koronavírus kitörése miatt, a norvégiai Tromsø községnél vesztegel a norvég Hurtigruten hajózási vállalat tengerjáró hajója. Pénteken erősítették meg a hírt, hogy az MS Roald Amundsen tengerjáróhajó legénységének négy tagja valóban koronavírusos lett, őket kórházba is szállították. Ezt követően a hajó legénységének mind a 158 tagját tesztelték, és további 32 esetet találtak - olvasható a breakingtravelnews.com oldalán.

A Roald Amundsenen a vírus és kisebb pánik is kitört, ezért kikötni kényszerültForrás: AFP/Terje Pedersen

Míg a személyzet karanténba került a hajón, a 178 utasnak lehetősége volt partra szállni. Ez később összetett műveletet indított a helymeghatározás és a potenciális terjedés visszaszorítása érdekében. A hajón utazók két különféle túrán vettek részt, és a július 17. óta együtt utazó 387 utas közül négynek lett pozitív a tesztje – jelentette be a Norvég Közegészségügyi Intézet. A hajó jelenleg Tromsø községnél horgonyzott le, és vendég nélkül várja további sorsát.

„Most minden erőfeszítsésünket a vendégeink és kollégáink ápolására összpontosítjuk" – jelentette ki a Hurtigruten globális kommunikációjáért felelős alelnöke. " Szorosan együttműködünk a norvég nemzeti és helyi egészségügyi hatóságokkal, a tájékoztatás, a további vizsgálatok és a fertőzések nyomon követése érdekében."

Az MS Roald Amundsen múlt péntekre, Svalbardba tervezett útját törölték, és a következő utazást szeptemberig biztosan nem tervezték be.

A személyzet minden tagját naponta szigorúan ellenőrzik és megvizsgálják. A nem norvég legénység tagjai pedig karanténba kerülnek mielőtt felszállnának majd a hajóra; az Európán kívüli személyzet tagjainak pedig két negatív vírustesztet kell felmutatniuk, mielőtt elindulnának a hazájukból.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek