Mától egy jeggyel buszozhatunk, vonatozhatunk és hajózhatunk a Dunakanyarban

Mától, azaz augusztus 5-től érvényes az új, összevont közlekedési napijegy, amellyel egy azonos napon a MÁV, a Volánbusz, a HÉV és a Mahart helyi járatain korlátlanul utazhatunk a Dunakanyarban szeptember 30-ig – olvasható a MÁV weboldalán.

A Dunakanyarban még a Duna folyása is komótosabbnak tűnik ősszel, amikor csak egy-egy nagyobb utasszállító hajó vagy uszály siklik csendesen a vizénForrás: Kálló Péter / Travelo

A jegyek vasúton a MÁV-START 2-es (Budapest-Esztergom), 70-es (Budapest-Vác-Szob) és 75-ös (Vác-Diósjenő-Balassagyarmat) vonalain érvényesek, közúton a Volánbusz 300-399 és 800-898 számcsoportba eső viszonylatain, amelyek olyan turisztikailag fontos településeket érintenek, mint Esztergom, Szentendre és Vác. A HÉV-en a H5-ös vonalon Békásmegyer és Szentendre közötti szakaszon lesz érvényes a napijegy.

A Mahart menetrend szerinti dunakanyari körjáratain az utasok a Vác-Visegrád, az Esztergom-Zebegény, a Szentendre-Visegrád vagy a Visegrád-Nagymaros-Zebegény-Dömös viszonylat közül választhatják ki, hogy melyik vonalon szeretnék felhasználni a jegyet. A 24 órás jeggyel a Pilis, a Duna és a Börzsöny bármelyik népszerű kirándulóhelye felkereshető szeptember végéig.

A Dunakanyar ékköveként emlegetett esztergomi Bazilika, amelyet 47 évig építettek, hogy ma hazánk legnagyobb, Európában pedig a harmadik legméretesebb egyházi építményeként emlegethessükForrás: Kálló Péter / Travelo

A napijegy mától kétféle változatban elérhető. A felnőtt napijegy ára 1999 forint, a 26 éven aluliaké 1499 forint lesz. A napijegyeket a bevezetéskor a MÁV-START Zrt. állomási és partneri pénztáraiban lehet megváltani, de várhatóan augusztus 15-étől a MÁV mobiltelefontos alkalmazásból is megvásárolható lesz.

Hogy merre kiránduljanak a Dunakanyarban?

Erről korábbi gyűjtéseinkben olvashatnak (pl. itt, itt és itt), amelyekben a vidék legszebb, általunk is bejárt látnivalóit mutatjuk be. És mivel akkoriban egy kis kamerával is a Dunakanyar fölé szálltunk, ezért az alábbi drónvideónkban úgy is láthatják olvasóink ezt a térséget, ahogyan egyébként csak a madarak tehetik:

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek