Online térképen nézheti meg, Horvátország mely területei biztonságosak

  Új weboldalt hozott létre a horvát turisztikai egyesület, hogy naprakész információkkal tájékoztassa az országukba készülő turistákat a helyi járványhelyzetről. Az online térképen zöld, sárga és piros színnel jelölik, melyik megye, mennyire biztonságos.

  Rovinj a biztonságos városok között szerepelForrás: Shutterstock / Készítette: fokke baarssen

   A térképet négy régióra osztották fel: az Északi partra, amelybe Isztria és Kvarner tartozik, a Déli partra, mely Dalmáciát foglalja magába, Közép-Horvátországra, azaz Zágráb és környékére és Kelet-Horvátországra.

  Az első három zöld övezetnek számít, azaz kockázatok nélkül látogatható, míg Kelet-Horvátországot sárgával jelölték.   

  A fertőzöttek számáról is friss adatokat közölnek

  A HUG által kifejlesztett weboldal naprakész adatai szerint az Isztrián és a Kvarner régióban összesen 116 fertőzüttről tudnak és 7 új beteget vettek nyilvántartásba az elmúlt egy nap alatt. Dalmácia területén 176 beteget tartanak számon, közülük 18 új. Zágrábban és környékén 308-an fertőződtek meg, 32 új pácienssel.

  Kelet-Horvátországban a legrosszabb a helyzet - itt közel 400 fertőzöttről tudnak, akik közül 41 új - áll a HUG weboldalán.

  A friss adatok közlésével és az online térképpel szeretnék biztosítani a turisták tájékoztatását a járvány-helyzetről, hogy ezzel is eloszlassák a hasonló pánikot, mint amellyel a hollandok reagáltak a napokban, akik tömegesen hagyták el az országot.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek