Online térképen nézheti meg, Horvátország mely területei biztonságosak

Új weboldalt hozott létre a horvát turisztikai egyesület, hogy naprakész információkkal tájékoztassa az országukba készülő turistákat a helyi járványhelyzetről. Az online térképen zöld, sárga és piros színnel jelölik, melyik megye, mennyire biztonságos.

Rovinj a biztonságos városok között szerepelForrás: Shutterstock / Készítette: fokke baarssen

 A térképet négy régióra osztották fel: az Északi partra, amelybe Isztria és Kvarner tartozik, a Déli partra, mely Dalmáciát foglalja magába, Közép-Horvátországra, azaz Zágráb és környékére és Kelet-Horvátországra.

Az első három zöld övezetnek számít, azaz kockázatok nélkül látogatható, míg Kelet-Horvátországot sárgával jelölték.   

A fertőzöttek számáról is friss adatokat közölnek

A HUG által kifejlesztett weboldal naprakész adatai szerint az Isztrián és a Kvarner régióban összesen 116 fertőzüttről tudnak és 7 új beteget vettek nyilvántartásba az elmúlt egy nap alatt. Dalmácia területén 176 beteget tartanak számon, közülük 18 új. Zágrábban és környékén 308-an fertőződtek meg, 32 új pácienssel.

Kelet-Horvátországban a legrosszabb a helyzet - itt közel 400 fertőzöttről tudnak, akik közül 41 új - áll a HUG weboldalán.

A friss adatok közlésével és az online térképpel szeretnék biztosítani a turisták tájékoztatását a járvány-helyzetről, hogy ezzel is eloszlassák a hasonló pánikot, mint amellyel a hollandok reagáltak a napokban, akik tömegesen hagyták el az országot.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek