Csomagolnak a hollandok, tömegesen hagyják el a horvát tengerpartot

  Szaporán csomagolnak vissza bőröndükbe a hollandok és tömegesen hagyják el a horvát tengerparti városokat, miután Hollandia kedden sárga besorolásba helyezte Horvátországot. Ez azt jelenti, hogy nem tartják biztonságosnak az ide utazást és 14 nap karantént írnak elő azoknak, akik a tengerparti országból térnek haza.

  Nem strandolnak tovább a hollandok Rovinj strandjain - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: fokke baarssen

  A bejelentés után szinte azonnal reagáltak a hollandok és a legtöbben már másnap hajnalban elhagyták az isztriai kempingeket. Az előfoglalásokat is sorra mondják le - írja a horvát Jutarnji List hírportál.

  Ez nem kedvező a horvát turizmusra nézve, ugyanis csak júliusban mintegy 45 ezer holland, 243 ezer vendégéjszakát töltött az országban. A többség Rovinjban, Funtanában és Porečban nyaralt, de sokan foglaltak szállást Isztria más üdülőhelyire is.

  Sajtóhírek szerint a hollandok petíciót is indítottak a kormányuk intézkedése ellen.  

  A horvát sajtóban arról is lehet olvasni, hogy a holland turisták nem értik az országuk szigorítását, ugyanis az Isztrián nincs fertőzött. A legtöbb megbetegedést a kelet-horvátországi Vukovár-Szerémség és Eszék-Baranya megyében, valamint Zágrábban diagnosztizálták. A fertőzöttek száma eddig összesen 4634, a feljegyzett halálos eseteké 128.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!