Idén ezt az öt horvát üdülővárost keresi fel a legtöbb magyar

  Egyre többen döntenek úgy, hogy idén is meglátogatják a horvát Adriát. A turisták főleg Németországból, Szlovéniából, Ausztriából és Csehországból érkeznek a tengerparti városokba, de magyarok is szép számban üdülnek a szomszédban. Mutatjuk melyik üdülővárosokat választjuk a legszívesebben az idén. A Horvát Idegenforgalmi Közösség sajtóközleménye szerint Horvátországban jelenleg közel 12 ezer magyar nyaral. A szálláshelyeket illetően közülük a legtöbben, mintegy 50% magánszálláshelyet választott, 16%-uk szállodában szállt meg, míg 12%-uk kempingben tartózkodik.

  Crkvenica

  A közleményből az is kiderült, hogy idén is a magyarok kedvenc üdülővárosai között szerepel a családbarát strandjairól, csókpontjairól és gyógyturizmusáról híres Crkvenica, ahol néhány hónapja mi is sós párával szépültünk.

  A családok bőven találnak kikapcsolódási lehetőséget CrkvenicábanForrás: Crikvenicai Turisztikai Egyesület

  Rab

  Szívesen látogatott hely továbbá a Rab is, ahol izgalmas kolostorok, hangulatos óváros és kötélen szárított polipból készült ínyencségek fogadják a turistákat. Ha itt járnak érdemes a 800 éves recept szerint készített Rabska torta-t is megkóstolni.

  Ilyen kilátás fogadja a látogatókat a szigetenForrás: Travelo / Készítette: Cérna Lenke

  Lopar

  Rab szigetén belül is a magyarok másik idei kedvence, Lopar, ahol az ország leghosszabb homokos strandján nyaralhatnak és a nudizásra vágyók a közeli Ciganka strandra is ellátogathatnak, aminek nevéhez is érdekes történet fűződik.

  A Ciganka strand a naturisták egyik kedvenc helyeForrás: Travelo / Készítette: Cérna Lenke

  Vir 

  A tavalyi nagy magyar kedvenc, a Vir sziget is számos magyar turistát fogad az idén. Ez egy kis sziget, Dalmácia északnyugati részén, amely homokos és kavicsos, ingyenesen igénybe vehető strandjával és óvárosi hangulatával vonzza a turistákat.

  Ha Vir szigeten nyaral, ne hagyja ki a XVI. század elején épült Kastella nevezetességetForrás: Shutterstock / Készítette: Lev Levin

  Rovinj

  A romantikus óvárosi hangulattal büszkélkedő Rovinjba is számos magyar üdül jelenleg. Az Isztria népszerű üdülővárosában macskaköves utcák, szűk kalóz lejáratok, hangulatos régi épületek, sziklás strandok nyújtanak kikapcsolódást. Az összeállítás az MTI híreinek alapján készült.

  Hangulatos, szűk utcák sokasága várja RovinjbanForrás: Shutterstock / Készítette: manasesistvan

   

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek