Már vonattal is tervezhetünk nyaralást a horvát Adriára

A RegioJet magán vasúttársaság Prága és Fiume között naponta közlekedő járatait Magyarországról is közvetlenül igénybe lehet venni a nyáron.

Az éjszaka közlekedő vonatok gyors és kényelmes alternatívát nyújtanak azok számára, akik nem szívesen indulnának neki autóval a nyaralásnak, legyen szó az Adriáról, vagy egy csehországi üdülőhelyről.

A tengerpartra tartó vonatokra naponta lehet majd felpattanni - illusztrációForrás: Shutterstock / Song_about_summer

Az új, szezonális járatok június 30. és szeptember 26. között, naponta közlekednek a Prága – Pardubice – Brünn (Brno) – Pozsony – Csorna – Ljubljana – Fiume (Rijeka) és vissza útvonalon - írja a Turizmus.com.

Fontos tudnivaló, hogy Magyarországon a vonatokra kizárólag a csornai állomáson lehet fel- és leszállni, a menetjegyek pedig a RegioJet vagy a magyarországi üzemeltető, a Continental Railway Solution Kft. weboldalán vásárolhatók meg. A járatokat belföldi forgalomban történő utazásra nem vehetjük igénybe.

A RegioJet-járatok irányonként 12 kocsival közlekednek, amelyek között különféle kocsitípusokat találni.

Fekvőhelyes kocsiba szóló jegy csak a Csorna – Fiume és a Fiume –Csorna szakaszokra foglalható.    

A jegyár ingyenes fedélzeti szolgáltatásokat is tartalmaz: nagysebességű wifi, kávé és frissítők, illetve multimédiás szórakoztató rendszer töltik ki az utazás idejét. Akik pedig a horvát Fiuméból tovább szeretnének utazni, azoknak a vonatok menetrendjéhez csatlakozó buszjáratokat is kínálnak népszerű horvátországi célpontokhoz, de a buszjegyeket a vonatjeggyel egyszerre kell megvásárolni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek