A magyarok kedvenc üdülőhelye viszi a pálmát idén Horvátországban

  A szállásfoglalások számát tekintve népszerű horvát üdülővárosokat is lepipált idén nyáron a magyarok  nagy kedvence, a Vir-sziget. A szlovénok és a németek után idén is a magyar turisták nyaralnak itt a legnagyobb számban.

  Strandolók Vir-sziget egyik tengerparti üdülőhelyénForrás: Shutterstock / Készítette: Mukiphotography

  A korábbi években Rovinj, Poreč, Umag és Medulin népszerűsége nagyobb volt Vir-szigeténél a külföldiek körében, most azonban ezen a szigeten nyaralnak a legtöbben a júniusi, és az eddigi júliusi adatok szerint. Sőt éves szinten is élen jár ez az üdülőhely.

  Július első 12 napjában több mint 214 ezer vendégéjszakát jegyeztek be, ezzel megelőzve a többi horvát tengerparti desztinációt. Júniusban is rekordot döntött Vir térsége. Ha pedig éves adatokat nézünk, akkor 528.871 vendégéjszakáról lehet beszámolni, ami csak kicsivel kevesebb a tavalyi 661.971-es számnál. Ez a jelenlegi járvány-helyzetben rendkívül jó aránynak számít.

  A viri szállásfoglalásban az idei évben a szlovénok és a németek után, mi magyarok következünk, 19.679 vendégéjszakával. A csehek, szlovákok, osztrákok és lengyelek is szívesen látogatnak ide - írja a horvát Večernji hírportál.

  A nemrégiben hozott beutazási korlátozások értelmében a magyarok karanténkötelezettség nélkül utazhatnak Horvátország és Magyarország között, a szomszédos tengerparti ország ugyanis zöld jelzést kapott. Íme egy friss térkép arról, melyik ország milyen jelzéssel rendelkezik, és hol várnak ránk korlátozások a határátlépéskor.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!