Tilos lesz a sport, a zene és az alkohol is a görög strandokon

Ha minden a terv szerint halad, és nem súlyosbodik a járvány-helyzet, Görögország július 1-jén nyitja meg határait a turisták előtt. Aki ide tervezi a nyaralást, szigorú szabályokkal és komoly pénzbüntetésekkel számolhat.

Közkedvelt görög strandForrás: Pixabay / Készítette: Giuseppe Dio

A határok ugyan még zárva vannak, de az országban már több mint 500 strandot megnyitottak a pihenni vágyók előtt, ezzel együtt a strandolókra vonatkozó szigorításokat is közzétették, melyek várhatóan az üdülni érkező külföldiekre is érvényesek lesznek.

A strandokon tilos lesz sportolni, zenét hallgatni, olyan jellegű ételt árulni, ami nincs becsomagolva és alkoholt sem lehet forgalmazni, továbbá szigorúan ellenőrzik majd az egymás közötti 1,5 méteres távolság betartását is - a tengerparton minden 1000 négyzetméteren 40 személy tartózkodhat.

Egymás mellett legfeljebb 2 nyugágy lehet, amit párok vagy kisgyermekes családok használhatnak.  

A nyugágyakon kötelező lesz a törölköző használata, annak ellenére is, hogy rendszeresen fertőtlenítik majd őket.

Akik nem tartják be az előírásokat, azokra akár 20 ezer euróig terjedő pénzbüntetést, vagy 30-90 napos szabadságvesztést is kiróhatnak. A legmagasabb bírság azokat érintheti, akik többszörösen megszegik az óvintézkedéseket - írja a szerb 021.rs hírportál.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek