Ezt jó ha tudja, amennyiben horvátországi kiruccanást tervez idén

A horvátországi HrTurizam idegenforgalmi magazin a napokban írt arról, hogy elsők között várják idén a magyar turistákat, miután újraindul a határforgalom. Most pedig arról számoltak be, hogy milyen feltételekkel lehet majd bejutni a tengerparti országba.

Még nem lehet tudni, mikor indul újra a horvát határforgalom - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Andrej Safaric

A magyar turisztikai irodák felmérése szerint a megkérdezett magyarországiak 12 százaléka tervez külföldi utazást az idén, akik közül a legtöbben Horvátországban és Görögországban töltenének el néhány napot. A horvát sajtó most azt is közzétette, milyen feltételekkel lehet majd bejutni az országukba.

Mint írják, a szokásos határellenőrzés mellett szükség lesz egy friss PCR teszteredményre is, amellyel igazolni tudjuk, hogy nem vagyunk fertőzöttek. A hivatalos, orvosi vizsgálat eredménye nem lehet 24 óránál régebbi, tehát tanácsolt közvetlenül az utazás előtt elvégezni a szűrést.

Ezt még Magyarországon kell megtennünk, ugyanis a horvát határra már a teszteredménnyel kell besorakoznunk, ellenkező esetben nem tudjuk folytatni az utunkat.

A PCR egy igen megbízható teszt, de nem 100 százalékos. Mindenesetre ezzel próbálják meg kiszűrni a fertőzött turistákat. Arról még folynak a tárgyalások, hogy a mediterrán ország melyi más külföldi országok előtt nyitja meg határait – írja a HrTurizam.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek