Kisfilmen nézhetik meg, hogyan indul újra az élet a vírus által legsúlyosabban érintett országokban

A világ szinte minden részén megtapasztalhatták az emberek a korlátozások okozta kényelmetlenségeket, amely sokakat felemésztett, viszont szükségszerű volt azok betartása. A világ minden táján a kormányok részéről most egyre jobban érzékelhető a szabályok lépésről lépésre való feloldozása. Nézzék, hogy mely országokban, milyen ütemben zajlanak a változtatások a World Economic Forum összeállítása szerint.

A virus által leginkább sújtott országokban különböző intézkedésekkel igyekeznek enyhítenek a korlátozaásokonForrás: FamVeld/Shutterstock

Ausztráliában az óceánparti szakaszokat el kezdték megnyitni, hogy az emberek kimehessenek a szabadba sportolni. Webkamerákkal figyelik a strandokat, hogy hányan tartózkodnak a parton. Mi is beszámoltunk arról, hogy Ausztráliában kifejlesztettek egy mobil applikációt, amivel a koronavírus fertőzötteket követik, ezt továbbra is alkalmazzák.

A világ leghosszabb ideig tartó karanténintézkedései Olaszország lakosságát sújtották, amin a tegnapi nap, azaz május 4.-én több módon lazítottak. Kinyitottak a nyilvános parkok, hogy az emberek kimehessenek szabadidős tevékenységeket végezni, de kizárólag csak maszk viselése mellett. A gyárak és az építkezések újra elindulhattak és korlátozott számban, de az emberek végre meglátogathatják a családtagjaikat is.

Kínában a bevásárlóközpontokat kinyitották és az emberek visszatérhetnek a munkahelyeikre, de a közlekedést még mindig szabályokhoz kötik.  

Franciaországban május 11-től újra kinyithatnak az üzletek és a piacok, ugyanakkor azt tanácsolják a lakosságnak, hogy továbbra is viseljék a maszkokat, amikor csak lehetséges. A tesztelések számát megemelik: hetente 700 ezer főt tesztelnek. 

Spanyolországban hozták meg a legszigorúbb tilalmakat, amiken most lassan feloldanak. A gyerekek naponta egy órát kint tartózkodhatnak a szbadban, és a felnőttek is 7 hét után kimehetnek sportolni a lakóhelyük 1 km-es körzetében.

Jordániában három olyan városban feloldják a kijárási tilalmat, ahol nincsenek koronavírusos esetek, de a városból kivezető utakat továbbra is lezárják, hogy megelőzzék a fertőzés terjedését az ország többi részében.

Németországban a könyvkereskedések, fodrász szalonok újra kinyithattak, de az iskolák újbóli kinyitásával még várnak, és a lakosoknak továbbra is tartaniuk kell a távolságot egymástól. A tömegközlekedési eszközökön közlekedőknek kötelező maszkot viselniük.

Globálisan a világon több mint 3 millió megerősített koronavírus esetet regisztráltak, és legalább 240 ezer ember életét vesztette. Sok helyen a világban az emberek visszamehetnek dolgozni, de sokak szerint a túl korai újrakezdés újabb járványkitöréseket okozhat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek