Vírusölő autókat gyártanak a kínaiak

A kínai autógyártók vírusellenes tulajdonságokkal rendelkező járművek bevezetését tervezik. Az ország legnagyobb gyártói, mint amilyen a londoni taxikat is szállító Geely, már be is mutatta új járműveit - adja hírül a BBC.

Geely Emgrand EC7 - illusztrációForrás: Jengtingchen/commons.wikimedia.org

A Geely elsőként épített vírusellenes funkciókat az autóiba, és nekik nem is ez az első, egészségmegőrzést célzó projektjük: korábban a rossz levegőjű városokban közlekedőknek alkottak olyan autót, mely valamennyire védi a járművezetőket és az utasokat a bejutó káros anyagoktól.

A cég most antimikrobiális anyagokat is fejleszt, hogy az autó kezelőszerveit és az ajtó fogantyúit kórokozóktól mentesen tartsa. Emellett az érintésmentes szállításról is gondoskodnak, melynek keretében drónokkal viszik a kulcsokat közvetlenül az ügyfelekhez.

A SAIC, az ikonikus brit autómárka, az MG tulajdonosa opcionálisan ultraibolya lámpával egészíti ki az autóit, mely a légkondicionáló rendszeren átmenő levegőt sterilizálja. A Guangzhou Automobile háromszintű légszűrőrendszert kínál számos új modelljében.

A szakértők szerint az ilyen funkciók nemcsak a jelenlegi higiéniai és egészségügyi kérdésekkel foglalkoznak, hanem a márkák és modellek kulcsfontosságú megkülönböztetőjei lehetnek, ez pedig nem korlátozódik Kínára, hanem globális trenddé válhat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek