Egy fiatal pár álmai utazásán vett részt az óceánon, semmit sem tudva a világjárványról

Egy pár az Atlanti-óceánt járta álmai vitorlás útját, amikor kitört a járvány, de ők csak később értesültek a vírushelyzetről. Mielőtt Elena Manighetti és Ryan Osborne útnak indultak, azt kérték családtagjaiktól, hogy utazásuk alatt ne lépjenek kapcsolatba velük, rossz hírek esetén sem.

Elena és Ryan álmai utazásán vett részt, semmit sem tudva a világban zajló hírekrőlForrás: Elena Manighetti/Facebook

A pár február 28-án vágott neki a 3000 tengeri mérföldes útnak a kanári-szigeteki Lanzaroteból, ekkor a járvány még többnyire csak Kínára korlátozódott. Elena, aki az észak-olaszországi Lombardiából származik, azt mondta a Evening Standardnak: "Nem akartunk nyugdíjas korunkig várni azzal, hogy valóra váltsuk az álmainkat. Nem engedhettük meg magunknak, hogy házat vásároljunk, ezért 2017-ben csatlakoztunk a minimalista mozgalomhoz, és egy olcsó kis vitorlást vettünk. Utazásaink közben alkalmi munkákat vállalunk."

A pár, aki egyébként Manchesterben él, az első három évben Európában vitorlázott, és kis hajójával bejárta a Földközi-tengert, aztán megcélozta az Atlanti-óceánt. A vírusról először március 25-én hallottak, amikor a karibi Bequia-szigetet elérték. Ryan és Elena eredeti terve szerint Guadeloupénél szálltak volna partra, de március 15-én az Atlanti-óceán kellős közepén tudták meg, hogy néhány karibi sziget lezárja határait. "Lesokkolódtunk" – mondta Elena.

Megdöbbentett minket a halálesetek és fertőzések száma, valamint a vírus terjedése. Mindez márciusban történt, amikor az óceán közepén hajóztunk, internet nélkül" – mesélték.

Február végén, amikor elhagyták a partot, a WHO még nem nyilvánította világjárvánnyá a vírust. Az Atlanti-óceánon az egyetlen kommunikációs eszközük egy műholdas adóvevő volt, amely csak 160 karakterüzenetet tudott fogadni. 

A pár a Youtube csatornán dokumentálja tapasztalatait.

Elena és Ryan jelenleg Bequia szigetén, Saint Vincentben vannak, és amíg a járvány nem szűnik, nem tudnak hazatérni. Elena hozzátette: "Itt nincs korlátozás, csak 12 eset van az országban, és az élet szinte a normális mederben folyik, bár csendes. Szürreális itt lenni és olvasni a híreket" – írja az Evening Standard.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek