Szicília nem finomkodik, amint a járványnak vége féláron adja a jegyeket is

Szicíliában van egy olyan hívogató szenvedély, ami még ebben a megváltozott helyzetben, az internetes képeken és a régről maradt papírfotókon is átszivárog és lélekben is utazni hív. És úgy tűnik a sziget vezetői is tudják ezt. Ezért aztán nem csoda, hogy mindent bevetnek annak érdekében, hogy amikor majd úra utazunk, Szicília ott legyen az első öt úti cél között, ahova el szeretnénk jutni.

Erice színei, SzicíliaForrás: Flo P / Unsplash

A stratégia szerint az olaszországi régió kifizetni azon külföldi turisták repülőjegy árának a felét és minden harmadik szállodai éjszakájának az árt, akik a koronavírus-járvány utáni időkben felkeresik a szigetet.

A turistaforgalom újraindulásakor a múzeumok és a régészeti parkok ingyenessé válnak, csupán egy regisztrációs jegyet kell majd váltani Szicília hivatalos turisztikai honlapján keresztül lehet majd – írja a DailyMail.uk cikke. Szicília ezzel az 50 millió euró értékű programmal igyekszik felpörgetni a turizmusát; márciusban és áprilisban mintegy egymilliárd euró volt a vesztesége az iparágnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek