Így játsszák ki a horvátok, hogy bezártak a kávézók

Hiába zártak be ideiglenesen Zágráb kávézói, a vendéglátóhelyek teraszai továbbra is tele vannak feketét kortyolgató, barátokkal csevegő emberekkel. 

A kép csak illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: joyfull

Aki járt korábban Horvátországban, az biztosan megfigyelte, hogy ebben az országban mindig tele vannak a kávézók. A balkáni emberek mindennapjaiba ugyanis beletartozik, hogy beüljenek egy meleg italra a barátaikkal, és egy jó beszélgetés mellett lassan kortyolgassanak. Rendszerint nem is sietnek a rituáléval, 1 óránál korábban sosem kelnek fel az asztaltól.

Úgy fest, a jelenlegi helyzet sem elég ok arra, hogy felhagyjanak a megszokásaikkal. A horvát Večernji List hírportál arról számolt be, hogy a központban kinn maradt, bezárt kávézók székei tele vannak kávét iszogató emberekkel.

A helyiek otthonról viszik magukkal az italaikat, vagy megveszik elvitelre a még nyitva maradt kioszkokban, így oldják meg az átmeneti helyzetet. A nyárias meleg pedig csak tovább serkenti őket a szabadban töltött időre. A lap szerint a város parkjai is tele vannak emberekkel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek