Elnapolják Zágráb egyik legnépszerűbb rendezvényét

Márciusról szeptemberre napolják el a közkedvelt és látványos zágrábi Fényfesztivált, amelyről nemrég mi is írtunk egy beharangozó cikket.

A színes kavalkádot most nem lenne biztonságos megtartaniForrás: Shutterstock / Készítette: Nada Sertic

A szervezők nemrég még március 18-a és 22-e közöttre ígérték a színes fényjátékot, amely idén nem csak az eddig megszokott helyszíneket, hanem új utcákat is színesített volna. A robotok, pillangók, dzsungellakók és mesefigurák kicsit később, ősszel kelnek életre a város falain - tudtuk meg a horvát HrTurizam híréből.

A rendezvényre naponta mintegy 25 ezer látogató szokott érkezni a világ számos tájáról, ami most a terjedő koronavírus miatt nem lenne biztonságos sem a helyi lakosok, sem a Horvátországba utazó turisták számára. Ezért döntöttek úgy a szervezők, hogy inkább egy későbbi időpontra halasztják a fesztivált.

A Fényfesztivál egyébként Zágráb második legnépszerűbb eseménye az Adventi forgatag után. A tavaszi kavalkádra főleg Dél-Koreából, az Amerikai Egyesült Államokból, Bosznia és Hercegovinából, Olaszországból és Németországból érkeznek minden évben tömegesen.

A rendezvény végleges időpontját akkor adják hírül, ha előreláthatóan biztonságos eseménynek adhatnak otthont. Addig is ízelítőként pillantsanak bele a fesztivál beharangozó videójába:

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek