Ezek a világ legdrágább városai egy új felmérés szerint

Pontosan 400 árucikk árát és szolgáltatásdíját hasonlították össze a világ 133 városában, így derült ki, hogy melyek ma a legdrágább városok a világon. A felmérést az Economic Intelligence Unit gazdaságkutató intézet végezte el.

A fényűző Hong KongForrás: Pixabay / Készítette: Van Dung Nguyen

Az eredmények azt mutatják, hogy Hongkong, Szingapúr és Oszaka állnak a világ élén, ha a helyi árak magasságát vesszük figyelembe, tehát ezúttal a legborsosabb árak Ázsiában találhatók.

A tíz évvel ezelőtti felmérésben még más volt az állás: a tíz legdrágább városok közül nyolc európai volt, viszont az idei listán csak néhány európai város szerepel. Például Genf, amely már régóta a világ 10 legdrágább városai között ékeskedik, bár az idén az 5. helyről a 10.-re csúszott,és Párizs, amely tavaly az első háromban volt. Most viszont öt hellyel visszacsúszott, helyét pedig a francia fővárost Oszaka váltotta fel.

Koppenhága is olcsóbb lett mint korábban: a dán város 7.-ről a 11. helyre esett vissza – tette közzé a Beta hírportál cikke alapján a Magyar Szó napilap.

Az európai városokkal ellentétben, a tizenhat amerikai városból tizenöt drágább lett: New York idén a negyedik, Los Angeles pedig a nyolcadik helyen szerepel.

A világ 10 legdrágább városai között említik még Tel-Aviv-ot, amely a 7. helyen állapodott meg és Tokiót a maga 8. helyével.

A legolcsóbb városok listája változatlan maradt, de két irányzat figyelhető meg. Az első, hogy a legtöbb város a lista alján Dél-Ázsiában vannak, ebből három Indiában. A másik pedig a politikai és a gazdasági bizonytalanság mértéke ezekben a városokban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek