Ismeretlen okok miatt lángok pusztítottak Hvar szigetén

  Néhány nappal ezelőtt írtunk róla, hogy tűzvész tombolt Brač-szigetén, most pedig Hvar erdőterületén pusztítottak a lángok. A terjedést több órás intenzív oltás után sikerült megfékezniük a tűzoltóknak.

  A tűz gyorsan terjedt - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Asha Joshi

  Az erdőtűz Zavala és Ivan Dolaca települések között alalult ki, egyelőre ismeretlen okok miatt. A lángok rendkívül gyorsan terjedtek a fenyőerdőben, amely a fák mellett televan Macchia nevezetű bozóttal is, amely szintén lobbanékony. A térségben fújó erős szél csak tovább nehezítette a tűzoltók dolgát – írja a Slobodna Dalmacija hírportál.

  A lángok megfékezésén összesen 35 tűzoltó dolgozott, akik munkáját 12 jármű segítette. A helyzet stabilizálása 5 órába tellett, addigra húsz hektár erdő égett le a horvát szigeten. Még időben sikerült eloltani a lángokat, így a tűz nem sodorta veszélybe a lakott területeket.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!