Cuki videón mutatták be a zágrábi állatkert legifjabb tagját

Cuki zebracsikóval gazdagodott a zágrábi állatkert. A kicsi nemét egyenlőre nem lehet tudni, de a látogatók ettől függetlenül már gyönyörködhetnek az új jövevényben, aki szorosan anyja mellett várja a kíváncsiskodókat - írja a horvát Večernji List hírportál.

A zebracsikót már a látogatók is megleshetik ZágrábbanForrás: Shutterstock / Készítette: Arina P Habich

Az állatkert zebrái örömmel és gondoskodással fogadták az új családtagot. A kicsi anyukája, Szabina mellett az édesapa Gusztáv és a nővére Cheez is foglalkozik a kicsivel. Szabina egyébként nyolc éves és Hollandiából érkezett Horvátországba, míg Gusztáv Csehországban született és már a 23. életévét tapossa.

A holland-cseh zebrapárnak két évvel ezelőtt született az első csikója, a korábban említett Cheez, és úgy fest a szerelmük továbbra sem aludt ki, legalábbis az új kiscsikó születése erre enged következtetni.

Az újszülött zebra makk egészséges, és születése után szinte azonnal lábra állt, sőt igen hamar futkározni is kezdett. Jelenleg harminc kilót nyom, de felnőtt korára akár meg is háromszorozódhat a súlya.

A kis jövevényről, aki jelenleg szorosan az anyja mellett ismerkedik a külvilággal, egy videót is készítettek az állatkert dolgozói:

A néhány napos zebrát egyelőre barna csíkok díszítik, amelyek idővel sötétednek és feketévé válnak. Érdekesség, hogy a csíkok elrendezése és megjelenése minden zebránál eltérő - pont úgy, mint az emberek ujjlenyomata.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek