Angliában megmutatták, hogy nézhetnek ki a jövő fesztiváljai

Az Egyesült Királyságban az első nagyobb koncertet tartották a korlátozások enyhítése óta, az esemény kapcsán pedig ízelítőt kaphatunk abból, hogyan lehet kivitelezni egy olyan programot, ahol a nézők biztosan az egymástól előírt távolságra helyezkednek el - derül ki a lonelyplanet.com cikkéből.

Forrás: David Wala/facebook.com/VirginMoneyUnityArena

A brit énekes-dalszerző, Sam Fender, a newcastle-i Gosforth Parkban található Virgin Money Unity Arénában adott koncertet 2500 ember előtt. Az eseményen a nézőknek 500 emelt platform állt rendelkezésére, egymástól két méter távolságra. Egy-egy teraszon maximum öt ember foglalhatott helyet.

Az egész folyamat során ügyeltek a távolságtartásra és a kontaktusok csökkentésére: a vendégek autóval érkeztek, mellyel egymástól két méterre parkolhattak le, az online vásárolt jegyeket a beléptetők a rendszám alapján ellenőrizték. Ezután szintén a távolság betartásával álltak sorban az egyes csoportok, majd megmutatták nekik a helyüket, ahol ételt és italt rendelhettek. A koncert végeztével a vendégek szintén egymástól megfelelő távolságot tartva hagyták el a helyszínt.

Ez az esemény egy koncertsorozat első része volt, melyen a következő hetekben a tervek szerint olyan előadók lépnek fel, mint Van Morrison, Bill Bailey, Ronan Keating, Supergrass és Adam Kay. Bővebb információk a helyszín weboldalán találhatók. Korábban az Egyesült Államokban is történtek kísérletek a nézők elszigetelésére.

 

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek