Ha felosztanánk a földet egymás között, mennyi hely jutna fejenként?

A globális járványügyi korlátozások és a társadalmi távolságtartás által inspirálva egy holland design stúdió készített egy installációt Személyes négyzet címmel, ami vizuálisan szemlélteti az egy főre jutó tér nagyságát Hollandiában.

"A COVID-19 azt jelenti, hogy megfelelő távolságot kell tartanunk egymás között" - írja a Studio 212 Fahrenheit, honlapján. "Ha Hollandiában 1.5 méter a minimum távolság, akkor mennyi lehet a maximum? Mekkora tér áll rendelkezésre fejenként Hollandiában, ha minden lakost számítunk?"

iXimus/pixabay

A számítások arra jutottak, hogy ez a terület Hollandiában egy 49,03 x 49,03 méteres négyzetnek felel meg, ami összesen 2404 négyzetméternyi területet ad ki. Hogy szemléltessék pontosan mekkora ez a tér, egy sárga négyzetet festettek fel a betonra.

Összehasonlításképpen ugyanez a terület Franciaországban 93,03 x 93,03, az USA-ban 173,04 x 173,04, Norvégiában pedig 267,88 x 267,88 méternek felel meg.

A Személyes négyzet című installáció a Megfelelő távolságra elnevezésű, nagyobb művészeti projekt részeként készült, Gröningen városának megrendelésére.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek