1000 zöld pötty emlékeztet a távolságtartásra egy New York-i parkban

Ezernyi zöld pöttyel borítottak be egy New York-i parkot, hogy könnyebbé tegyék a koronavírus-járvány velejáróját, a biztonságos távolság betartását - írja a Dezeen. A New York-i High Line Park július 19-én nyitott meg újra, négy hónapig tartó zárvatartás után.

New York, High LineLiz Ligon/Liz Ligon/facebook

Ezalatt az idő alatt úgy alakították át a parkot, hogy a járvány idején is biztonságban látogathassák a New York-iak. Például 1000 zöld pöttyöt szórtak szét a park egész területén, amelyek szigorú rendben ismétlődnek a földön, az ösvényeken a padokon és különféle ülő alkalmatosságokon, jelezve a biztonságos távolságot.

A pöttyök elrendezését Paula Scher grafikus, a Pentagram, egy meghatározó design cég alkotója tervezte. Scher jelölőtáblákat is készített, amelyek három kulcsfontosságú utasítást szemléltetnek: tartson két méteres távolságot, viseljen maszkot és mozogjon egy irányba.

Az utóbbi utasításra azért volt szükség, mert az egyébként több irányból megközelíthető parkot egyirányúvá tették. Jelenleg egyetlen bejáraton lehet csak bejutni, az összes többi csak kijáratként használható.

A High Line Park hálózatos festéséhez hasonló már korábban is készült. A szintén New York-i Donimo Park fehér köröket rajzolt fel a fűben heverésző embereknek, a Firenze melletti Vicchióban pedig fehér négyzeteket festettek fel egy téren.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek