A vilniusi éttermek kreatív módon oldották meg a távolságtartást

Washington után Vilniusban is megjelentek a kirakatbábuk a tavolságtartási előírások miatt üresen maradó éttermi asztaloknál, azonban a kreativitásban hiányt nem szenvedő litván fővárosban még egy lépéssel ennél is tovább mentek - derül ki az euronews.com cikkéből.

Forrás: AFP/Petras Malukas

A héten ugyan kinyithattak az éttermek ott is, de egyes asztalokat üresen kell hagyni. Mint Bernie Ter Braak, a Cozy étterem tulajdonosa mondta, nagyon furcsán mutatnak ezek az üres asztalok, de eltávolítani sem lehet őket, így valami megoldást kellett találni. A választ a dilemmára a divat adta meg. Felvették a kapcsolatot a szomszédos butikokkal, és felajánlották nekik, hogy az üres asztaloknál kiállítják a ruháikat. A kezdeményezéshez, mely a tervek szerint május végéig tart, néhány tucat vilniusi étterem és jól ismert tervezők is csatlakoztak, például Julia Janus.

A litván főváros éttermeiben így 60 manökent állítottak ki, pontosabban ültettek le szebbnél szebb ruhákban. Mint Janus elmondta, ez a kezdeményezés a divattervezőknek és a ruhaboltoknak is kedvez, mert a járvány miatti leállás őket is megviselte.

Forrás: AFP/Petras Malukas

"Noha a karantén sok szempontból korlátozott bennünket, azt gondolom, ez a helyzet számos új lehetőséget is kínál, amelyet kreatívan kiaknázhatunk, hogy felfedezzük a városunkban rejlő varázslatot" - mondta Remigijus Šimašius, vilniusi polgármester.

Az ország nemrégiben nyitotta meg határait a szomszédos Lettország és Észtország felé, így a lakosok szabadon mozoghatnak a balti államok között.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek