Mától bezártak a fürdők, de a gyógyászati kezelések néhány helyen igénybe vehetők

A miniszterelnök november 9-i bejelentése óta lehetett tudni, hogy a fedett uszodáknak 30 napra be kell zárniuk november 11-től, azonban a megfogalmazásból nem következett egyértelműen, hogy ez vonatkozik-e majd a szabadtéri medencékre, illetve a fürdőkre is. A november 10-én éjjel megjelent jogszabály eloszlatta a kételyeket a fürdők nyitvatartásával kapcsolatban. Néhány helyen a gyógyászati kezelések egy része viszont még igénybe vehető – írja a termalfurdo.hu.

Még nem lehet pontosan tudni, mikor nyithatnak újra a fürdők - illusztrációForrás: Hans Braxmeier/Pixabay

Bár sok fürdő már hétfőn vagy kedden bejelentette, hogy bezárnak, voltak olyanok, amelyek nem tettek bejelentést, illetve a megjelenő kormányrendelettől tették függővé a döntésüket. November 11-én, azaz a mai napon már azok a fürdők is bejelentették, hogy bezárnak, amelyek eddig kivártak. Abban mutatkozik különbség, hogy a bejelentés mennyi időre jelzi előre a zárvatartás idejét.

Egyes fürdők megjelölik, hogy a jelenlegi helyzetet figyelembe véve december 10-ig nem nyithatnak ki, több helyen azonban határozatlan idejű üzemszünettel számolnak. A fent említett jogszabály felmentést ad a versenyszerűen sportolóknak – úszóknak, vízilabdázóknak, szinkronúszóknak stb. – az uszodák látogatásának tilalma alól, azaz az edzéseket és a versenyeket továbbra is meg lehet tartani. Az utóbbiakat nyilvánvalóan nézőközönség nélkül.

Bár a fürdőszolgáltatást mindenhol szüneteltetni kell, több gyógyfürdő gyógyászati részlege nyújt fizioterápiás kezeléseket.

Ezek egy része, mint pl. a gyógytorna, elektroterápiás kezelések, gyógymasszázs nem kapcsolódik a fürdőzéshez. Ezeket a szolgáltatásokat néhány helyen továbbra is igénybe lehet venni. Ilyenek pl. a Túrkevei Termál- és Élményfürdő, a Szigetvári Gyógyfürdő vagy a vásárosnaményi Szilva Termál- és Wellnessfürdő.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek