Megszavazták, ezek a világ legjobb gyógyfürdői, spa-részlegei és wellness helyei

Lezárult a szavazás a világ legrangosabb spaversenyén, a World Spa Awardson, amelyet a gyógy- és wellnesságazat legjobbjainak elismerésére és jutalmazására hoztak létre még 2015-ben. A jelöltek a gyógy- és wellnessipar teljes spektrumát lefedték, kezdve a szállodai gyógyfürdőkkel, a méregtelenítő programokon és az aromaterápiás márkákon át egészen a wellness kezeléseket nyújtó helyekig. Az iparági szakértők és a gyógyfürdők vendégei 12 héten át, szeptember 30-ig szavazhattak, mostanra pedig őssze is állt a 2020-as év legjobbakról szóló listája. 

A svájci Gstaad Palace ötcsillagos szállodájaForrás: palace.ch

♦ A világ legjobb szállodai gyógyfürdője: a svájci Gstaad Palace
♦ A világ legjobb gyógyfürdője: a németországi Lanserhof Tegernsee
♦ A világ legjobb aromaterápiás márkája: a doTERRA
♦ A világ legjobb sivatagi gyógyfürdője: Utah Amangiri 
♦ A világ legjobb szállodai wellness márkája: Anantara
♦ A világ legjobb fürdőtervezéséért járó díj: a svájci Bürgenstock Hotel & Alpine Spa 
♦ A világ legjobb fürdőhelye: Dubaj

Mindemellett új versenykategóriákat is létrehoztak az idei évben, díjazták például az olasz Lago di Como-i Mandarin Oriental-ot, amelyet A világ legjobb, új szállodai fürdőjének választottak, miközben az olasz Lefay Resort & SPA Dolomiti A világ legjobb, új üdülőközpontja lett. A katari Zulal Wellness pedig mostantól A világ legjobb, új wellness elvonulóhelye címet viselheti egy éven keresztül.

A katari Zulal WellnessForrás: chivasom.com

A nyertesek között szerepelt a vietnámi InterContinental Danang Sun Peninsula Resort, amely A világ legjobb üdülőközpontja kategóriájának lett győztese, A világ legjobb hammam gyógyfürdője címet a dubaji One & Only Royal Mirage kapta, és a Thermes Marins Monte-Carlo zsebelte be A világ legjobb, kaszinóval felszerelt gyógyszállodájának járó első helyet. Az összes kategória minden díjazottjáról a verseny weboldalán részletesen is olvashatnak.

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek