Magyar mintára fejlesztik a wellnessturizmust Szerbiában

  A Vajdaságban már most is akad jó néhány termálfürdő, ahol minőségi kikapcsolódásra találunk, ilyen például a folyamatosan bővülő, lila vizű pacséri tófürdő. Jövőre azonban már a palicsi Wellnessközpontban is csobbanhatunk.

  Hamarosan új wellnessközpont nyílikForrás: Pixabay / Készítette: Free-Photos

  A Vajdaságban számos más lehetőség is adódna a spa- és wellnessturizmus fejlesztésére, mivel ez az ágazat nincs megfelelően kihasználva - hangzott el az idei újvidéki idegenforgalmi vásáron. 

  A szerb illetékesek kiemelték, hogy az állam igyekszik majd Magyarország mintáját követni, mely egyébként az idei turisztikai kiállítás partnere volt.  

  Egy felmérés alapján az országban, azon belül is a Vajdaságban még legalább 50 helyszínen lehetne fejleszteni a spa- és wellnessturizmust - írja a szerb Turistički Svet.

  A kiállításon azt is kiemelték, hogy Mórahalom háromszor annyi turistát vonz, mint a határon túli Palics, pedig itt új kifutókkal gazdagodott az állatkert, és felújított tó-parti sétány is várja a látogatókat. Palicson emellett gőzerővel építik a fürdő komplexumot, amely 5 fedett és 5 nyitott medencével, csúszdákkal és izgalmas vizes élményekkel csalogatja majd a turistákat.

  A vajdasági Magyar Szó hírei szerint a munkálatok első fázisa már befejeződött, azaz elkészültek a több mint 700 négyzetméteres gyermekmedence alapjai, csakúgy mint a több mint a 160 négyzetméteres nagymedence, és a hozzá tartozó, 12,3 méter magas csúszdák.

  Az első fázis részeként a wellnessközpont Aqua Tower nevet viselő része is felépült, amely a gyermekek számára tartogat különböző vizes szórakozási lehetőségeket.  

  A palicsi aquapark jövőre tervezett megnyitásával teljesen megváltozhat Vajdaság idegenforgalmi térképe, és talán egyre többen kedvet kapnak majd egy hétvégi kiruccanáshoz a tompai határ melletti településre.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek