Színes kövekkel csinosítják Palics tóparti sétányát

Új, mutatós sétánnyal csinosítják a közkedvelt palicsi sétányt, amely a látványos szecessziós épületek mellett halad el, és kis letérővel elvezet a Palicsi Állatkertbe is, ahol a nemrég világra jött oroszlánkislány cseperedik.

A Jachtklubtól a Női strandig vezető sétány is megújulForrás: Shutterstock / Készítette: Veronika Kovalenko

A tóparti sétány lekövezését már tavaly elkezdték, és egy jelentős részét fel is újították, most pedig a maradék szakaszt is látványos kövekkel díszítik. A felújítási projekt keretében vörös és sárga kövekkel burkolják át az utat 1800 méteres hosszúságban a vitorlás Jachtklubtól a Női strandig, illetve a Nagy park sétányai is megújulnak majd. A helyiek és a turisták örömére a járdák mellé új padokat is elhelyeznek, és a tisztaság megőrzése érdekében szemetesek is helyet kapnak.

Új, hangulatos padokon is megpihenhetnek a járókelőkForrás: Shutterstock / Készítette: Nenad Djordjevic

A minden évben nagy durranásnak számító májusi ünnepekre befejezik a munkálatokat, így a két hónap múlva vendégeskedő vidámparkot és rendezvényeket már az új sétányon járhatják körbe a látogatók.

Palicson egyébként nemrég egy menő wellness központot is elkezdtek építeni, amely várhatóan tömegesen vonzza majd a turistákat a Szabadka melletti kis városba.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek