Színes kövekkel csinosítják Palics tóparti sétányát

  Új, mutatós sétánnyal csinosítják a közkedvelt palicsi sétányt, amely a látványos szecessziós épületek mellett halad el, és kis letérővel elvezet a Palicsi Állatkertbe is, ahol a nemrég világra jött oroszlánkislány cseperedik.

  A Jachtklubtól a Női strandig vezető sétány is megújulForrás: Shutterstock / Készítette: Veronika Kovalenko

  A tóparti sétány lekövezését már tavaly elkezdték, és egy jelentős részét fel is újították, most pedig a maradék szakaszt is látványos kövekkel díszítik. A felújítási projekt keretében vörös és sárga kövekkel burkolják át az utat 1800 méteres hosszúságban a vitorlás Jachtklubtól a Női strandig, illetve a Nagy park sétányai is megújulnak majd. A helyiek és a turisták örömére a járdák mellé új padokat is elhelyeznek, és a tisztaság megőrzése érdekében szemetesek is helyet kapnak.

  Új, hangulatos padokon is megpihenhetnek a járókelőkForrás: Shutterstock / Készítette: Nenad Djordjevic

  A minden évben nagy durranásnak számító májusi ünnepekre befejezik a munkálatokat, így a két hónap múlva vendégeskedő vidámparkot és rendezvényeket már az új sétányon járhatják körbe a látogatók.

  Palicson egyébként nemrég egy menő wellness központot is elkezdtek építeni, amely várhatóan tömegesen vonzza majd a turistákat a Szabadka melletti kis városba.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!