Fürdőhelyek, amelyek idén nyáron újdonsággal várják a csobbanni vágyókat

A napokban tapasztalt enyhülés ellenére is tombol a nyár, ezért júliusban nem is lehetne jobb programot találni, mint egy frissítő fürdőzés. Választhatunk nyugodt tófürdőt a természet lágy ölén, vagy egy élményekben gazdag fürdőkomplexumot. Mehetünk új elemekkel felszerelt Tisza-parti strandra, felújított napozóstégekre, vagy akár emeletes jakuzzi tölcsérekbe. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány, az utóbbi időben megújult vagy átalakult strandolós helyszínt, amelyeket idén nyáron érdemes felkeresni.

Ebben a forróságban az ember amilyen gyorsan csak lehet, szeretné megtalálni a lehető legmegfelelőbb hétvégi fürdős, úszós és pancsolós úti célt. Szerencsére ma már annyira sok hely van, hogy pénztárcánknak megfelelően és a fürdőtelepülés látnivalói száma alapján is megválaszthatjuk azt, hol szeretnénk eltölteni szabadságunkat.

Ezért a korábbi években mi is többször összegyűjtöttük már az általunk is bejárt csúszdaparkokat, a legolcsóbb hazai gyógyfürdőinket, és azokat a vidéki fürdőhelyeket, amelyeket leginkább talán csak a helyiek ismernek. Az alábbiakban azonban a legfrissebb strandos újdonságokat hoztuk egy tető alá, hogy megkönnyítsük olvasóinknak a választást és az útrakelést.

Hazánk első ökofürdőjét Gyömrőn találják

Június 12-én ismét megnyitotta kapuit a hazánk első ökofürdőjeként emlegetett Gyömrői Tófürdő, amely a szabadvizű strandokhoz hasonlóan védettségi igazolvány nélkül látogatható. A gyömrői tófürdőt kilenc természetes forrás táplálja, és 100 hektárnyi ősfás park veszi körül, amely egészen különleges atmoszférát teremt a helynek. A tó körül büfék, falatozók, és a mederben cölöpökön álló körbár várja a strandolókat. 

Gyömrői TófürdőForrás: Gyömrői Tófürdő / Facebook

A tófürdő Facebook-oldalán jelentette be a hírt, hogy az idei szezonban több újdonsággal is várják a látogatókat. Nyár elejére befejezték a fürdő területén található játszótér felújítását, a weboldalukon pedig azt írják, hogy a fürdő területére idén új gyepszőnyeget telepítettek és megújultak a napozóstégek is.

Mikor van nyitva? Reggel 10-től este 8-ig.
Belépőjegy? Felnőtteknek 1800 forint, 60 év felett 1500 forint, gyerekeknek pedig 1200 forint. Itt is kaphatók kedvezményes délutáni jegyek 17 órától 20-ig.

A megújult tiszafüredi szabadstrandot is kipróbálhatjuk

Június 4-én nyitott meg a megújult, családbarát szabadstrand a Tisza-tó fővárosában, Tiszafüreden. A városban már 2019-ben megkezdődtek a szabadstrandot érintő család- és vendégbarát fejlesztések, amelyek két szakaszban valósultak meg. Tavaly nyáron a vízfelületen moduláris stégrendszert építettek ki, fitneszpark és multifunkcionális sportpálya létesült.

Az idei szezonra pedig megépült az új főépület vizesblokkokkal, elsősegélynyújtó helyiséggel és személyzeti öltözőkkel. Továbbá kialakítottak egy strandfoci-pályát lelátóval és egy napozóteraszt is. A szabadstrand lassan mélyülő, gyorsan felmelegedő vize ideális a kisgyerekes családok számára. Minderről bővebben itt olvashatnak.

Mikor van nyitva? A még javában készülő weboldaluk szerint augusztus 31-ig a hét minden napján reggel héttől este hétig.
Belépőjegy? Egyelőre annyi a biztos, hogy a strand használata csak a Tiszafüred városkártyával rendelkezőknek ingyenes.
Mit találunk még a közelben? Tiszafüreden meglátogathatjuk még a Thermal- Strand és Gyógyfürdőt, a poroszlói szabadstrandot és Sarudon a KalandPartot.

A Harkányi Gyógyfürdő is új programokat ígér az idei nyárra

A baranyai gyógyfürdő is hűsítő élményeket nyújthat a júliusi forróságban, mivel június 16-án ennek a komplexumnak a strandja is megnyitott, és minden medencéje üzemel. Idei újdonság, hogy már nemcsak hagyományos módon, hanem online, a Nemzeti Mobilfizetési applikáció segítségével is megvásárolhatók a belépőjegyek. Így, ha valaki a fürdő bejáratánál azt látja, hogy hosszú sor áll előtte, a bejáratnál elhelyezett hirdetőtáblán található QR-kód leolvasásával azonnal letöltheti az alkalmazást, abban megveheti a jegyét, és mehet is egyből a jegykezelőhöz.

A fürdő weboldalán feltüntették az idei nyári programokat is. Ezek szerint június 24-től a nyári hétvégéken már kellemes élő zene szórakoztatja a fürdőzőket számos, Baranya megyei előadó és együttes közreműködésével. A tervek szerint július 2-án, július 16-án és augusztus 6-án pedig zenés éjszakai fürdőzésen vehetnek részt a látogatók.

Fontos tudni: A Dél-Dunántúl egyik legnagyobb csúszdaparkjában hétfőtől csütörtökig csak a Családi csúszda, az Anakonda és a Szerptentin csúszda üzemel; péntektől vasárnapig pedig minden csúszdapálya használható. A gyógyfürdő belső tereit csak védettségi igazolvánnyal látogathatjuk.
Mikor van nyitva? Augusztus 23-ig, vasárnaptól csütörtökig 10 és 18 óra között, pénteken és szombaton pedig 10 és 19 óra között. 

Prémium zónát kapott a hajdúszoboszlói fürdőkomplexum

Ha a hajdúszoboszlói Hungarospa fürdőkomplexum kipróbálását már korábban is beterveztük, akkor most az új prémium zóna miatt még inkább megéri felkeresni. A szabadtéri wellnessfürdő idén nyártól a strandfürdő kiegészítő szolgáltatásaként várja a vendégeket. A próbaüzem június 19-én kezdődött. 

A Prémium Zóna különleges látványelemeket, egyedi víziélményeket és kényelmi wellness-szolgáltatásokat ígér, amelynek egzotikus medencéiben világutazásra csábítják a fürdőzőket. A Plitvice medencében hatalmas sziklás vízesésben gyönyörködhetnek, miközben beépített masszázselemek, pezsgőágyak segítik az ellazulást. A Tahiti medence nemcsak hullámzó vízfelületet ígér, de vízibárjában trópusi koktélokat is kínálnak. Az Amazonas medence emeletes jakuzzi tölcséreiben megmártózva csodálatos panoráma tárul a vendégek elé, akik a jakuzzik alatt a sodrófolyó örvényeiben lubickolhatnak.

Az Amazonas jakuzzikForrás: Hungarospa Hajdúszoboszló / Facebook.com

A játékelemekkel felszerelt gyerekmedence a legkisebbek szórakozásáról gondoskodik, a vendégek kényelmét párnás napágyak és napernyők szolgálják, az árnyékolást pedig fedett pihenőjurták is biztosítják.

Mikor van nyitva? Augusztus 31-ig reggel 9-től 19-ig tart nyitva, a Prémium Zóna pedig hétköznapokon 10-től 16-ig, szombaton és vasárnap 10 és 18 óra között. 
Belépőjegy: Az egésznapos felnőtt strandfürdő belépő 2800 forint, a nyugdíjasjegy 2300 forint, a diák és gyerek fürdőbelépő (3 éves kor felett) 2300 forint. Kedvezményes délutáni jegyek 16 órától kaphatók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek