30 éve várt uszodát adtak át Budapesten

Tegnap adtunk hírt arról, hogy elkészült Veszprém új sportuszodája, ma pedig arról számolunk be, hogy a gazdagréti uszodát is átadták, mely a Gazdagréti Szent Angyalok Plébánia mellett, a Gazdagréti út és Angyalka utca sarkán épült. A két létesítményt nemcsak jellege, de az építő Laterex Zrt. neve is összeköti.

Úszómedence - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Andrey Armyagov

Mint Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselője Facebook-oldalán az átadóról beszámolva írta, a Gazdagréti Tanuszodára Újbuda lakossága "több mint 30 éve várt". Mint a képviselő házzéteszi, neki személy szerint 7 éve, a 2014-es alapkőletétel óta nem telt el úgy hét, hogy ne érdeklődjön valakinél személyesen, telefonon, levélben, mégis mikor kerülhet rá sor. "Nos, kedves gazdagrétiek, újbudaiak nagyon jó hírem van, holnaptól szabad a pálya, akarom mondani a pályák" - zárja a posztot Simicskó István.

 A képviselő egy másik posztjából kiderül, hogy az uszodában egy egy 6x10 méteres kicsi és egy 15x25 méteres nagy medence, vagyis összesen 435 négyzetméter vízfelület van. A kormányzati támogatásból megvalósult uszodát a Nemzeti Sportközpontok fogja üzemeltetni, amely a gyermekek úszásoktatásáért felel, oktatási időn kívül pedig az újbudaiak frissülhetnek fel az új létesítményben.

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek