Védettségi kártya nélkül strandolhatunk Balatonon

Nem kérnek védettségi igazolványt a fizetős strandokon sehol az országban, és nem lesz kötelező a távolságtartás sem, de csak annyi látogatót engedhetnek be, hogy átlagosan 10 négyzetméter jusson mindenkire – derül ki az ATV Híradó szerda esti riportjából.

Amíg a járványügyi szabályok szerint a zárt fürdőkbe csak védettségi igazolvánnyal lehet belépni, addig a balatoni strandok a plasztikkártya nélkül is látogathatók idén nyáron. A járvány miatt azonban a strandok üzemeltetői több ajánlást is megfogalmaztak a fürdőzők számára. "Az önkormányzatok esetében biztosítani kell a másfél méter betartásához szükséges területet, a strandokon 10 négyzetméter/fő az a terület, illetve az a létszám, amit be lehet engedni. Nyilván a szabadstrandok esetében ezeket is ki fogjuk írni" – fogalmazott a riportban Lombár Gábor, a Balaton Szövetség elnöke.

Káptalanfüred, Wesselényi strandForrás: Balaton-almadi.hu

A vendéglátósok nagy része csak teraszt alakít ki idén, így elkerülhető lesz, hogy ellenőrizni kelljen a vendégek védettségi kártyáját. A vendéglóhelyek többségében a felszolgálók nagy része már beoltatta magát. A legtöbb fizetős strandon egyelőre még nem kell belépőjegyet fizetni. A hivatalos szezon június 12-én indul.

A Csodálatos Balaton idén is listát készített a tó északi és déli partjának fizetős strandjairól, a 2021 évi strandbelépőkről és a nyitási időpontokról. A listájukból kiderül, hogy a balatonberényi naturista strand és a balatonfüredi Széchenyi strand csak védettségi igazolvánnyal látogatható.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek