Hiányzik a kedvenc étterme, fürdője, felszolgálója, vagy az evőeszközök csilingelése? Mutassa meg egy fotón!

Hagyományteremtő céllal indult el szerdán egy országos fotópályázat a turizmus-vendéglátás területén. A Tourism is our passion célja, hogy megmutassa a szolgáltatásnyújtás, az alkotás, a kiszolgálás élményét, és ezeket megossza a nagyközönséggel. A fotókon keresztül bárki bepillanthat a szállodák, éttermek és vendéglátóhelyek világába, amely során kiderül, miből és hogyan születik meg egy szolgáltatás, rendezvény, utazás, koktél vagy egy ízletes főfogás – olvasható a szerkesztőségünkbe érkezett közleményben.

Forrás: Raketir / Shutterstock

A verseny idei témája a „Változás", amivel emléket állít a pandémia által legsúlyosabban érintett szakma rendkívüli időszakának. A járványhelyzet és korlátozások miatt a turizmus- vendéglátás szektor óriási átalakuláson megy keresztül, amely bár küzd a nehézségekkel és kilátástalansággal, az összefogást és segítségnyújtást is megtapasztalhatta.

Ezért a fotópályázatnak leginkább az a küldetése, hogy felhívja a figyelmet a turizmusban, vendéglátásban dolgozók örömeire és kihívásaira egyaránt. A győztes képek az ország hét pontján, egy időben megnyíló kiállításokon adnak majd betekintést a szakma kulisszái mögé, miközben segítenek emlékezni és egyben jövőképet alkotni. A szervezők szándéka szerint jövőre már európai pályázatként működik tovább a Tourism is our Passion Photo Award.

A fotópályázatra négy kategóriában lehet nevezni: a 2020 emlékei, a Turizmus hősei, a Pillanatnyi mosoly és a Vendégek nélkül (csend) témakörében. A beadott pályaműveket szakmai zsűri bírálja el, a fődíjat pedig a közönségszavazás győztese kapja. A kiállításon minden kategóriában a zsűri és közönség által választott első három helyezett alkotásai láthatók majd. A zsűri tagjai: Baki Péter (elnök, Magyar Fotóművészek Szövetsége), Nánási Pál (fotográfus), Pesti István (konyhafőnök, Platán, Tata), Varró Zoltán (designer), Vágó Ágnes (főszerkesztő, turizmusonline.hu) és Nagy-Szász István (CPI Hotels).

A versenyben bárki részt vehet, vagyis a szállodások, vendéglátósok, turisztikai szakemberek mellett mindazok, akik igénybe veszik az általuk nyújtott szolgáltatást. A mobillal vagy fényképezőgéppel készült pályaműveket elektronikus úton lehet feltölteni a tourismisourpassion.com weboldalra. A nevezés díjmentes, de egy pályázó – kategóriától függetlenül – maximum 10 fotót küldhet be, és mindegyik képhez rövid képaláírást is várnak a szervezők. Pályázni március 10-ig lehet, az eredményhirdetés 2021. március 30-án várható. 

Az eddig feltöltött képeket a Tourism is our passion Facebook-oldalán lehet végignézni, és a képalákban található linken vagy a tourismisourpassion.com oldalán lehet rájuk szavazni.

Az ország hét pontján szervezett kiállítás végeztével a nyertes pályaműveket jótékonysági árverésre bocsájtják. A nevezők a képek feltöltésekor kiválaszthatják, hogy a Veni Vidi Vici alapítványhoz, a Bátor Tábor Alapítványhoz vagy a Kék Madár Alapítványhoz juttassák el az árverésből befolyt összeget.

Forrás: Cristian Balate / Shutterstock
Így utaznak ők! Erre indulnak az utazási szakemberek a járvány után
Bár még mindig csak a tervezgetés időszakában vagyunk, erről a kis élvezetről semmiképp sem szeretnénk lemondani. Inspirálódni ezer helyről lehet, nemrég a szerkesztőségen belül mi is ábrándoztunk arról, hova vezetne első utunk a korlátozások feloldása után, és egy másik cikkben azt is megírtuk, hogy biztonság szempontjából hova érdemes majd utazni. Legutóbb azonban azokat kérdeztük meg, akik mindig másoknak szerveznek utakat, ebben a cikkünkben ők meséltek nekünk arról, hova vezet első útjuk, amint zöld lámpát kap végre az utazás.

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek