„Öltözz párnába” és más őrült netes kihívások gyűjteménye

A szociális éhség csillapítására most sokan és sokkal több időt töltenek a közösségi oldalakon. Arról, hogy ennek milyen hatásai vannak, már írtunk egy cikket, amelyben megmutattuk, hogy az internet és a karantén kettős hatására milyen trendeket kapott fel a világ. Ehhez hasonló gyűjtés következik most is, ám ezúttal az egyre inkább terjedő kihívások közül válogattunk.

See 10, Do 10

Azaz magyarul „Nézz meg tízet, csinálj tízet". Mégpedig fekvőtámaszt. Mióta bezártak az edzőtermek, egymást érik a neten a különböző online órák, plusz rengeteg hosszabb-rövidebb sportos program is felkerült, például 30 napos edzésterv, napi jóga és így tovább. A fekvőtámasz egy olyan alapmozdulat, amit a világon mindenki ismer, bár igaz, nem mindenki tudja megcsinálni, vagy legalábbis nem feltétlenül szabályosan. Ez a kihívás nem bonyolult, de talán pont ezért terjedt el annyira, hogy olyan sztárok is csinálják, és osztják tovább, mint például Jennifer Garner.

Egyszerűen csak meg kell csinálni a tíz fekvőtámaszt, aztán kihívni a következő embert. Vannak, akik nehezítenek is rajta, és például a gyereküket, vagy a kutyájukat a hátukra ültetik, de vannak, akik nem cifrázzák, csak simán lenyomják a szériát.

A vécépapír kihívás

Itt elég sok dologra lehet gondolni. Többek között arra is, hogy milyen nehéz időnként hozzájutni ehhez az alaptermékhez a boltokban, mivel egy ideig nagyon sokan pánikszerűen halmozták fel a vécépapírt az otthonukban. A valóság azonban sokkal szórakoztatóbb. A kihívásban a vécépapírtekercs egy labdát hivatott helyettesíteni, azonban alakjából és súlyából adódóan mégis jóval nehezebb vele bánni. Összesen tízszer kell hozzáérni, mintha az illető dekázna, vagy zsonglőrködne vele.

Lehet, hogy valakinek mindez pokoli nehéz, de hogy a hozzáértőknek tényleg csak vicc, azt jól példázza Lionel Messi vagy Thierry Henry Twitter-videója. Igaz, a francia legenda nem csinálta meg a tíz érintést, helyette viszont mutatott egy olyan pimaszul laza mozdulatot, amit valószínűleg nagyon sokan szeretnének utánacsinálni.

Holnapig

„Until Tomorrow", azaz „holnapig" néven terjedt el az a kihívás, melyet szintén az unalom szült. Nem kell hozzá sem erősnek, sem kitartónak, sem kreatívnak lenni, csak felvállalni azt, hogy készült rólunk életünkben egy-két pocsék kép. Ez alól aligha van kivétel, a kérdés csak az, hogy ki meri megmutatni. Egyetlen napra kell kipakolni az Instára a cikis fotót, hiszen a kihívás lényege szerint is elég, ha 24 óráig égetjük magunkat a képpel, aztán már dobhatjuk is tovább a labdát mindenkinek, akinek tetszett a kép, amit kitettünk.

Rengeteg béna hajat, bamba arckifejezést, kínos helyzetet és érthetetlenül ronda ruhákat lehet viszontlátni a képek között, de mindezt mindig csupán egyetlen napig. Persze a viccből is lehet viccet csinálni, mint ahogy a fenti Twitter-bejegyzésből látható.

A pólófelvevős kézenállás

Hát, ennél talán nem is lehet jobban leírni a kihívást, amelyet szintén felkaptak a hírességek is. A lényeg: kézen állva, akár a falnak támasztott lábakkal kell belebújni egy pólóba. Igen, végig kézenállásban kell maradni, nem lehet elesni, a pólót pedig szabályosan kell felvenni. Nagyjából ennyi.

Nem egyértelmű, hogy pontosan kitől ered az eredeti kihívás, de azt rebesgetik, hogy a színész Tom Holland lehetett az értelmi szerző, vagy legalábbis ő hozta be a köztudatba. Tőle gyorsan terjedt tovább, és megcsinálta Jake és Maggie Gyllenhaal. Holland aztán Ryan Reynoldsnak is továbbküldte a kihívást, aki egy rövid videóüzenetben válaszolva előbb zavartan nézett, majd azt mondta: „Nem".

A Koala-kihívás

A roppant cuki elnevezésű kihívást roppant nehéz megcsinálni. Két ember kell hozzá, némi kitartás, humorérzék és erős izmok. A TIKTOK kihívás lényege, hogy a pár egyik fele – jellemzően a férfi – lecövekel, akár egy fa a szoba közepén, és neki innentől annyi a dolga, hogy stabilan állva maradjon.

@helenowen

You can tell by the way we celebrate at the end we really didn’t think we would nail it ##koalachallenge @zackkalter

♬ Mission impossible - The Spelding's Jazz Orchestra

Eközben a pár másik fele – aki jellemzően nő – koalaszerűen rákapaszkodik. Ez a hátizsákszerű mozdulat a kiindulás, innen kell mozogni, hogy elöl, hátul, sőt, fejjel lefelé is megkapaszkodjon, ugyanebben a koala pózban.

Csak egy párna

Talán az egyik leghülyébb kihívás, amely a karantén kezdete óta elterjedt, de ezt most a legjobb értelemben mondjuk. Pont az a jó benne, hogy nem kell hozzá semmi extra, csak egy kis játékos kedv, egy ötlet, meg egy párna. De az sem árt, ha nem vesszük magunkat túl komolyan. A kihívás ugyanis arra szólít fel, hogy fogjunk egy párnát, és abból csináljunk ruhát, pontosabban egy övvel szorítsuk a felsőtestünk elé, aztán így pózoljunk a fotón.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

#quarantinepillowchallenge

M L L Y (@moll1y) által megosztott bejegyzés,

És még egy adalék: elvileg a párnán kívül nem lehet rajtunk más ruha, persze magassarkúval, fülbevalókkal és némi sminkkel simán fel lehet dobni az összképet. Merthogy azt még nem is mondtuk, hogy a kihívás része az is, hogy próbáljunk meg szexinek látszani az övvel magunkra feszített tollpárnában.

#QuarantinaAguilera

Ezt a kihívást is egy sztár dobta be a köztudatba, csakhogy Christina Aguilera kicsit tovább ment, és saját magát használta fel az ötlethez. Twitter-oldalán kiírta, hogy mivel úgy is azt látja, hogy többen Quarantina-ként emlegetik, ezért egy játékra hívja fel a követőit.

Majd kiposztolta egy seregnyi ikonikus megjelenését az elmúlt évtizedekből, azzal, hogy akik elfogadják a kihívást, próbálják meg ezeket az öltözékeket, sminkeket és hajakat a lehető legjobban reprodukálni. Azt is hozzátette, hogy a kedvenceit ő is ki fogja posztolni – az eredményeket pedig már meg is lehet nézni az énekesnő Twitter-oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek