Az ingyenes jógaóráktól a napindító táncig – az egész Facebook tesiórát tart

Egy kicsi mozgás mindenkinek kell. A karosszékbõl álljanak most fel! Ez a kis torna néhány percen át, ne tessék félni senkinek sem árt! –  talán olvasóink egy része még emlékszik a nyolcvanas évek TV-torna szignáljára, és mikor lehetne ez újra aktuális, ha nem most, amikor jóval több időt töltünk otthonunkban. Ezért azt tanácsoljuk önöknek, hogy tekerjék ki azt a matracot, vagy keressenek egy olyan szőnyeget, amire kényelmesen le tudnak feküdni, aztán nagyítsanak rá egy YouTube-videóra. Mutatjuk, hogy milyen, többségében ingyenes jógaórákkal és tornákkal lett tele a Facebook az elmúlt néhány napban.

1. Indítsa a napot dinamikus jógával! 

Az első, másfél órás vinyasa flow, vagyis különböző jóga iskolák találkozásából született dinamikus jóga órát Gyalog-Szőke Zsófi tartotta Facebook-csatornáján hétfőn reggel, de a videó 48 óráig, szerda délelőtt 11-ig elérhető. Így ha valaki nem tudott csatlakozni élőben, az két napig még bármikor pótolhatja azt. Ezen a héten szerda estére hasonló, élő közvetítést ígért az oktató. Az óra díja 2500 forint, a fizetésről és egyben az ingyenes lehetőségről bővebben az esemény Facebook-oldalán olvashatnak. 

Forrás: AndiP / Pixabay

2. Minden este ingyen jóga a YogaArt Műhelyben

"Otthonról, hol kutyával, hol gyerekekkel fűszerezve; spontán, ami jönpózokkal jógázunk" – írja Zsóvár Krisztina jógaoktató, aki mától, azaz hétfőtől minden nap 18 és 19 óra között jógaórát tart, a YogaArt Műhely Facebook-oldalán élő adásban. Az órái ingyenesek, az esemény Facebook-oldaláért ide érdemes kattintani.

3. Ászanák az anyáknak

"Motiváció, videók és inspirációk anyukáknak, akik kisgyerek mellett is szeretnének tenni önmagukért. Ha naponta gyakorolsz pár percet, az többet ér, mintha hetente egy órát gyakorolnád. Tedd szokásoddá a jógát!"– tanácsolja a MoMYoga vezetője a Facebook-oldalán, amely zárt csoportként működik, de lehet csatlakozni hozzájuk, mégpedig itt.

Forrás: StockSnap / Pixabay

4. Tánc a home office-ban!

Március 16-tól 22-ig minden reggel 8-tól félórás táncos, napindítò tréninget tart a Cipolla Collectiva, és nemcsak az otthon maradt táncművészeknek, hanem minden mozdulni vágyónak. "Ez a félòrás foglalkozás segít elindítani napi tevékenységeinket, lendületet és jó közérzetet ad ebben a nem mindennapi helyzetben. Még az otthon maradt iskolásoknak és szüleiknek is felérhet egy tesi órával" – olvasható a Cipolla Collectiva Facebook-oldalán, ahol a reggeli táncórák élő közvetítéseiről készült videót a nap folyamán bármikor meg lehet nézni. 

Forrás: fizkes/shutterstock.com

5. Gyerekjóga? Nekik is jár a nameste!

"Sok minden megváltozott körülötted, kicsit feje tetejére állt a világ. A jóga a varázslat birodalma! Pozíciói, légzőgyakorlatai segítenek, hogy old kicsit magadban a feszültséget, és tökéletesen átmozgasd magad" – ezzel a néhány sorral csalogatja a kiskorúakat ingyenes online jógára egy pátyi jógastúdió, amely az első online gyerekjóga-óráját ma este 19.15-től tartja, a holnapit pedig 16 és 17 óra között közvetíti ezen az oldalon.

Forrás: StockSnap / Pixabay

6. Gerintorna, 3D Yoga és TripleX

A  gerincproblémákkal együtt élőknek talán nem ismeretlen Almásy Csilla gerincterapeuta gyógytornász neve, aki néhány éve TripleX néven egy speciális mozgásprogramot hozott létre többek között a tartós derékfájás kezelésére. A hétvégén egy zárt Facebook-csoportot indított, melyben a gerinctréning, a 3D Yoga és a TripleX órák videóanyagait lehet elérni, amelyeknek egy része élőben is követhető. A csoportba jelentkezők 10 ezer forintért cserében egy hónapig kapnak korlátlan hozzáférést az összes videóhoz. Aki azonban ennyit nem tud erre áldozni, annak jó szívvel tanácsoljuk a gyógytornász Facebook-oldalát is, ahol minden szerdán este posztol egy-egy kétperces mobilizáló, törzserősítő videós gyakolatot, amit remekül be lehet építeni a saját magunk által kitalált, háztartási tornaóránkba is.

Forrás: Almásy Csilla Gerinckoncepció

További ingyenes jógázási lehetőséget lehet találni Facebook-csoportba jelentkezéssel pl. itt keddenként 17:30-tól 18:30-ig, vagy azon az oldalon, ahol 7 perc jóga címmel egy húszrészes videósorozatot lehet ingyen megnézni a napi akár már 7-10 perces gyakorlásokhoz. Aztán ezen az oldalon egy regisztrációért cserében több ingyenes jógaórát lehet kipróbálni, havi 2500 forintért pedig egy hónapra előfizetni.

Hasonló, otthoni jógázásokra szabott weboldal ez is, ahol a havi előfizetési díj 3900 forint, de néhány óra ingyenesen is elérhető. És amíg ezen az oldalon egyenesen Kaliforniából közvetítenek hétfőn és pénteken 16.30-as kezdéssel jógaórát, addig a Down Dog mobiltelefonos jógagyakorló alkalmazás tette ingyen elérhetővé az app letöltését és használatát április 1-ig.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek