Kultúrélet szobafogságban: Fotózza magát kedvenc klasszikus festményébe!

Új kihívás elé állította a múzeumkedvelőket a Los Angeles-i J. Paul Getty művészeti múzeum, amely arra biztatja az embereket, hogy ha már úgyis karanténba kényszerültek, töltsék kreatívan az idejüket, és gondolják újra kedvenc klasszikus festményeiket. Ám mindezt tegyék úgy, hogy ezúttal saját magukat és személyes tárgyaikat helyezik a műalkotások fókuszába – írja cikkében a Designer Boom.

A koronavírus-járvány miatt szintén napok óta zárvatartó művészeti múzeum ezzel a kezdeményezéssel igyekszik online szórakoztatni közönségét, amelynek rém egyszerű játékszabályát csütörtökön posztolta Twitter-csatornáján. Ennek lényege, hogy a lakásban három tárgy segítségével alkossák újra a képet, legyenek a XXI. századi szereplői több évszázaddal ezelőtti festményeknek, és így posztoljanak magukról egy fotót.

Az elmúlt napokban a múzeum közösségi oldalait el is árasztották a jobbnál-jobb képek, egyesek a 2020-as tavasz Szent Cecíliáit és gyermekeit ábrázolják, másokon Szent Erzsébetek jelennek meg különböző nemű műkedvelőket rejtve, de van olyan is, aki Claude Monet kiskutyás festményét valóban realista módon, Camille csíkos ruházatát utánozva és saját fehér blökijét az ölébe ültetve örökítette meg magát. De látható Jean-Baptiste Siméon Chardin-féle csendélet is az éppen konyhában található dolgokkal, serpenyőkkel és ecetesüveggekel az asztalon újragondolva. Bármelyiket is nézzük, igazi kordokumentum mind, az utolsó posztig.

Sarah Waldorf, a múzeum közösségi médiáért felelős vezetője a kezdeményezésről egy interjúban azt mondta: "Látjuk, hogy a közönségünk szomjazza a kultúrát, mi ezzel szeretnénk segíteni egy kis menedéket találni ebben a bizonytalan helyzetben, a kreativitáshoz pedig valójában nincs is szükség semmilyen plusz dologra."

 

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek