Fotózza magát műalkotássá! Játékra hív a Szépművészeti Múzeum

Néhány napja a Los Angeles-i J. Paul Getty művészeti múzeum buzdította közönségét arra, hogy a karanténban is töltsék kreatívan az idejüket, és gondolják újra kedvenc klasszikus festményeiket. Most pedig pedig itt a hír, hogy egy hazai múzeum is csatlakozott a kezdeményezéshez.

Egy kis inspirációForrás: Szépművészeti Múzeum

"Elő a rongyosládával, csellóval, seprűvel, dédnagymama nyakékjével, baba- és plüss-gyűjteménnyel, karanténban veszteglő családtagokkal, házi kedvencekkel!" – így hívja játékra a Szépművészeti Múzeum a kultúra rajongóit saját weboldalán. A játékba lépéshez ugyanis minden résztvevőnek valami házi maskarát kell magára öltenie és testtartással eljátszani, hogy ő maga a műalkotás.

Lehet szelfizni vagy egy családtag segítségét kérni a fotózáshoz, a lényeg, hogy a kép felkerüljön az Instagramra a #legyelteismualkotas hashtaget és a @szepmuveszeti taggel együtt. A legjobban sikerült parafrázisokat megosztják a Szépművészeti Múzeum Instagram-oldalán és weboldalán is. Minden héten négy műtárgyból lehet választani, pl. ezen a héten az első négy ez:

Női fej (Tarentumból?); Valenciai festő: Férfi macskával; Jan Steen: Bordély-jelenet; Willem Pietersz. Buytewech: Vidám tarsaságForrás: Szépművészeti Múzeum

A játékkal még nyerni is lehet. Azok között, akik elküldik fotójukat a szepmujatek@szepmuveszeti.hu címre, a Szépművészeti Múzeum és a MúzeumShop ajándékcsomagját sorsolják ki. Minderről bővebben itt olvashatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek