Márciusban látogatók elől eddig elzárt barlangrészeket is megismerhet

Tavaly külön sorozattal ünnepeltük a Barlangok Hónapját, melynek keretében bemutattuk a legfantasztikusabb föld alatti képződményeket, őskori barlangrajzok nyomába eredtünk, és hegyek gyomrában megbújó építményeken ámultunk.

Idén ismét izgalmas barlangbeli barangolásokat ajánlunk, mert márciusban újra különleges programokkal és kedvezményes belépőkkel várja a látogatókat a Barlangoljunk! programsorozat. Magyarország 10 nemzeti parkjában nem csupán a kiépített, így kényelmesen bejárható, hanem a kiépítetlen, kalandturisztikai barlangokat is megismerhetik - adja hírül a magyarnemzetiparkok.hu.

Minerva sisakja a Baradla-barlangbanForrás: Borzsák Péter/wikipedia.org

A föld alatti túrák kedvelői egész hónapban kedvezményes áron vagy extra programokkal látogathatják hazánk barlangjait. Az Aggteleki Nemzeti Park – Természeti Világörökségként nyilvántartott – Baradla-barlangja akár 35%, a Duna–Ipoly Nemzeti Park Mátyás-helyi kalandtúrája csaknem 50% kedvezménnyel várja a maradandó élményeket keresőket. A Pál-völgyi és a Szemlőhegyi-barlang belépőjegyeinek megváltásával máskor térítés ellenében látogatható programok válnak ingyenessé (pl.: 3D vetítés, Denevérles).

Márciusban a Budai Vár alatt húzódó, több mint 3 kilométer hosszú Budai Vár-barlangrendszer látogatók elől eddig elzárt részeit is kedvezményesen mutatjuk be az érdeklődőknek. A Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban ráadás programok sora vár mindenkire a népszerű Tapolcai Tavas-barlangban, valamint kedvezmények a Szentgáli-kőlikban és a Csodabogyós-barlangban.

A Duna–Dráva Nemzeti Parkban az Abaligeti-barlang nyújt majd új élményeket kifejezetten erre az alkalomra összeállított különleges programokkal, hétköznap garantált 50% kedvezménnyel. A Bükki Nemzeti Park pedig családbarát programokkal, korábban be nem mutatott barlangszakaszokkal várja a látogatókat. Bővebb információk a rendezvény honlapján találhatók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek