Eger városa évről évre egyre népszerűbb úti cél

Február 27. és március 1. között rendezi meg a Hungexpo a 43. Utazás kiállítást, amely belföldi díszvendége Eger és térsége lesz, és amelynek programjairól bővebben itt írtunk. Ez nem véletlen, hiszen 2019-ben Eger kapta a legtöbb szavazatot az Év Turisztikai Települése kategóriában a legnagyobb hazai szállásfoglaló oldal versenyén. Eger továbbra is meghatározó szerepet tölt be Magyarország turizmusában. 

A gyönyörű Dobó István térForrás: István Mátrai/Pixabay

Óriási eredmény, hogy Eger folyamatosan növekvő, eleve magas látogatottsága az elmúlt öt év során, minden esztendőben tovább emelkedett, 2013 és 2019 között évente 35-45 ezer között emelkedett a vendégéjszakák száma. 2013-hoz képest 71 százalékos a vendégéjszakák növekedése. 

Ahhoz, hogy az újabb és újabb rekord eredmény évről évre tovább javuljon, sok-sok nívós, vonzó kulturális, történelmi, zenei és családi programra is szükség volt, így lett a város ezüstérmes a hazai fesztiválturizmus iránti érdeklődés rangsorában.

Eger kínálata ugyan messze túlmutat egy klasszikus fürdővárosén, mindemellett Magyarország egyik legszebb, legismertebb parkfürdője az 1932-től működő Egri Termálfürdő, és igazi kuriózumként a Török Fürdő is rendkívül népszerű a turisták körében.

A Gergely-bástya és a Hippolyt-kapuForrás: Pásztörperc/Wikipedia

Eger látnivalói közül kétségtelenül a leglátogatottabb a Dobó István Vármúzeum, amely kategóriájában a vidéki látogatottsági toplistát országosan is vezeti.

Egyre népszerűbb az Érseki Palota Látogatóközpont, nagy kedvencnek számít a Kopcsik Marcipánia, a Beatles Múzeum körül pedig nagyszámú rajongó tábor alakult ki.

Forrás: Stavrida/Shutterstock

Eger pincesorai, különösen a Szépasszony-völgy mindig is különös vonzerőként jelentek meg, neves és nagyszerű eredményeket felvonultató borászainknak, valamint a megújuló, megszépülő környezetnek hála, talán soha sem volt még olyan népszerű a város borturisztikai kínálata, mint az elmúlt évben – írja sajtóközleményében a Hungexpo.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek