Kulturális csemegékkel köszönti a tavaszt a barokk város

Március 15-én kezdődik Győr szezonnyitó összművészeti fesztiválja a Győri Tavaszi Fesztivál, melynek keretében koncertek, előadások, gyermekprogramok, kiállítások várják az érdeklődőket. A fesztivál missziója, hogy a város amúgy is gazdag kulturális kínálatát kiegészítve olyan rendezvényeket kínáljon gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt, melyek a maguk nemében kulturális csemegék, és Győrben ritkán láthatók - adja hírül a rendezvény honlapja.

A győri Tanácsháza - illusztrációForrás: Slashme/commons.wikimedia.org

A győri művészeti intézmények programjai mellett olyan neves művészek, formációk lépnek fel, mint a Budapest Jazz Orchestra, Grecsó Krisztián és Szabó Balázs. A Budapest Jazz Orchestra koncertjén Pásztor Annával, Tóth Verával, Vitáris Ivánnal zenél együtt, Grecsó Krisztián és Szabó Balázs pedig egy rendhagyó esten mesélnek.

Az operabeavatón Dinyés Dániel, Göttinger Pál és operaénekesek csapata vezeti végig a közönséget azon az izgalmas folyamaton, amely a műfaj élvezetéhez vezet. Denis Biancucci zongoraművész és Gentjan Llukaci hegedűművész tavalyi teltházas koncertje után új műsorral és másik tenorral, Domenico Meninivel térnek vissza hozzánk, hogy Nápolyba és Velencébe kalauzolják a közönséget. Győr irodalmi folyóirata, a Műhely új arculattal, új szerkesztőséggel indul neki a 2020-as évnek. Az idei első szám bemutatójára várják az olvasókat a Zichy-palotába.

Az Ír-Magyar Napokon a látogatók az ír kultúrába kóstolhatnak bele, míg a gyerekeknek Fekete János Jammal mutatja meg, hogyan lesz a zajokból zene, és hogyan lehet mindezt csak szájjal előadni, nekik játszik a Vaskakas Bábszínház, és nekik szól Csukás István Utazás a szempillám mögött című zenés mesejátéka, valamint a közelgő húsvétra is készülhetnek a Hímes tojás kiállítás és vásáron. A részletes programfüzet a rendezvény honlapján található.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek