Érzelmes pillanat volt Diana hercegné szobrának leleplezése

Évente kétszer – Diana hercegné halálának évfordulóján és születésnapján – rajongói a Kensington-palota kapui előtt gyülekeznek. A tegnapi napon az a sok ember, aki eljött a hercegné egykori otthonához, úgy érezhette, történelmi pillanatban volt része, még akkor is, ha magának a jeles eseménynek nem lehetett szemtanúja. Sokan transzparenseket és zászlókat lobogtattak annak a nőnek a tiszteletére, akinek története továbbra is hatással van a világra. Alig néhány méterre tőlük Vilmos és Harry herceg leleplezték a szobrot, hogy megmutassák a világnak, hogyan emlékeznek az édesanyjukra.

Ahogy már beszámoltunk róla, a szűkkörű eseményt a Kensington-palotában, a hercegné kedvenc helyén, a Sunken Gardenben tartották. Annak ellenére, hogy a Kensington-palotára néző ösvényen a szokásosnál nagyobb számú ember álldogált, továbbra is a nyugalom és az elmélkedés töltötte be a környéket. A fémkorlátok mögött felsorakozott a brit és nemzetközi sajtó, miközben a közönség tagjai csendesen álltak. Semmit nem láttak az eseményből, csak miután az befejeződött, a szobor leleplezése után sokan a telefonjukon keresgélték a képeket.

Vilmos és Harry a szobor leleplezésének pillantában - ők így szeretnének emlékezni az édesanyjukraForrás: AFP/Dominic Lipinski

Csaknem 25 évvel halála után Diana öröksége fiai révén él tovább, a szobor pedig örök emléket állít neki, amelyet emberek milliói láthatnak az egész világon az elkövetkezendő évszázadok során. A Kensington-palota nyilatkozata szerint a nem pont életnagyságú szobor, hanem annak 1,25-szöröse olyannak láttatja Diana hercegnét, ahogy talán a legjobban emlékeznek rá – kitárt karokkal, ahogy gyermekek veszik körül – írja a townandcountrymag.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek