4000 virágot ültettek el Diana hercegné kedvenc kertjében, ahol ma leplezik le a szobrát

Már megérkeztek az első fotók a londoni Kensington-palota környékéről, amelynek kertjében zajlik Diana hercegné szobrának átadása, aki ma lenne 60 éves. Ahogy korábbi hírünkben beszámoltunk róla, a szoboravatást szűk körben rendezik meg. Diana fivére már megérkezett az eseményre, míg két fia, Vilmos és Harry herceg első alkalommal jelennek meg együtt Fülöp herceg temetése óta. 

A gyalogosok koszorúkat és képeket helyeztek el a Kensington-palota kapujánál, hogy így emlékezzenek meg Diana hercegné 60. születésnapjárólForrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

A néhai Diana hercegné, akit a szívek királynőjének is hívtak, 1997-ben autóbalesetben vesztette életét, amikor Vilmos 15, Harry pedig még csak 12 éves volt. A szobor okkal kapott helyet a Kensington-palota átalakított kertjében, a Sunken Gardenben. Ez az egyik olyan hely, amelyet Diana a legjobban szeretett a Kensington-palotában. A kertészek újratervezték a teret, és a palota illetékesei szerint nyugodtabb és elmélkedőbb hellyé alakították át a hercegné iránti állandó tiszteletük jeléül. 

Charles Spencer, Diana hercegné testvére megérkezik a Kensington-palotába a szoboravatásraForrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

Az ünnepség előtt, a kert tervezője, Pip Morrison nagyon különleges projektnek minősítette a kert átalakítását, és elmondta, hogy a hercegné sok kedvenc virágát elültették. A felújítás 2019 októberében kezdődött, és azóta öt kertész összesen 1000 órát töltött a növények ültetésével, gondozásával. Több mint 4000 egyedi virág került a helyére, köztük Diana kedvenc nefelejcsei is. A kert felújítását bemutató rövid dokumentumfilmet itt meg is tekinthetik.

"Amíg Diana walesi hercegné a Kensington-palotában tartózkodott, rendszeresen megcsodálta ennek a kertnek a virágait, és mindig megállt beszélgetni velem és a kertészekkel, akik gondozták" – mondta Graham Dillamore, aki a kertészek csapatát vezeti.

A felújított kert, amely teljes szépségében pompázik Diana emlékéreForrás: AFP/Handout

„Több mint három évtizeddel később megtiszteltetés számomra, hogy tagja lehettem a kertet előkészítő csapatnak. A hercegné számos kedvenc virágát elültettük ide, és remélem, hogy a palota és a kert látogatói élvezhetik majd a békés környezetet, és egy pillanatra elgondolkodhatnak a hercegné életén és örökségén" – tette hozzá.

A Kensington-palota kapujához sorban érkeznek az ajándékokForrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

A Sunken Gardent, ahol Harry és Meghan eljegyzési fotózását is tartották, 1908-ban VII. Edward hozta létre a palotakert azon területén, amelyet korábban cserepek és üvegházak foglaltak el – írja a standard.co.uk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek