Diana hercegnő büszke lenne a fiára

Az Önkéntesek Hetét minden év június 1. és 7. között tartják az Egyesült Királyságban, ahol számos önkéntes szervezet működik. Ezt az ünnepi hetet Vilmos herceg azzal fejelte meg, hogy elárulta: titokban segélyvonalat vezet a válságban lévő emberek számára. A cambridge-i herceg egyike annak a több mint 2000 önkéntesnek, akik az Egyesült Királyság első, éjjel-nappal működő, szöveges üzenetküldő szolgáltatásának, a Shout85258-nak dolgozik. A Kensington Palota tegnap este videofelvételt tett közzé, amelyben a herceg elárulta a döbbent Shout önkéntesek egy csoportjának, hogy ő is csatlakozott a szolgálathoz.

Vilmos édesanyjához, a néhai Diana hercegnőhöz hasonlóan rendszeresen támogatja az elesetteket, és már sok alkalommal bizonyította, hogy alkalmas a királyi trónraForrás: 360b/Shutterstock

"Egy apró titkot szeretnék megosztani veletek, én is önkéntesként dolgozom itt" – árulta el Vilmos. A herceg, a cambridge-i hercegné, valamint Harry és Meghan tavaly májusban segített elindítani a válságvonalat, amikor a Királyi Alapítványból 3 millió fontot fektettek a szolgálatba.

Azóta az önkéntesek több mint 300 000 szöveges beszélgetést folytattak mentális egészségügyi támogatást igénylő emberekkel. A beszélgetések kb. 65 százaléka 25 év alatti fiatalokkal zajlott.

Korábban a palota tisztviselői vonakodtak bejelenteni, hogy Vilmos önként jelentkezett a szolgálatra, mert attól tartottak, hogy az embereknek gondot okozna megosztaniuk a problémáikat egy potenciális királlyal. A palota viszont most megerősítette, hogy Vilmos befejezte a 25 órás képzését, ahol az önkénteseket arra oktatják, hogyan kell bizonyos technikák segítségével arra ösztönözni az embereket, hogy jobban átgondolják a problémáikat, és hogy azokat hogyan tudják megoldani. A Shout önkénteseit általában arra kérik, hogy hetente két-négy órát dolgozzanak, de vilmos egyelőre nem árulta el, hogy ő hány óra önkéntességet vállalt magára – írja az Evening Standard.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek