Hónapok óta először találkozott a királyi család, Erzsébet királynő ragyogott a boldogságtól

A Windsori kastélyban találkozott II. Erzsébet királynő a családjának több tagjával egy ünnepi rendezvényen, ahol a kulcsfontosságú dolgozókat köszöntötték. A királynő hónapok óta először látszott boldognak, hiszen régóta nem találkozott a családtagjaival, akik között ott volt fia, Károly herceg és felesége, Kamilla hercegné. Unokája, Vilmos herceg, és felesége, Katalin hercegné is megjelent az ünnepségen. A házaspárnak ez volt az utolsó állomása az angliai, skóciai és walesi királyi vonatkörútján, amelyet az elmúlt napokban azért vállalt, hogy tiszteletét fejezze ki az ország minden táján élő segítőknek azért a támogatásért, amit a világjárvány idején nyújtanak.

Ez az egyetlen hely, ahol a királynő végre találkozhat a családtagjaival, és emiatt láthatóan nagyon boldog voltForrás: AFP/Glyn Kirk

Az ünnepségen a királyi család köszönetet mondott a helyi önkénteseknek és kulcsfontosságú dolgozóknak. Az eseményen jelen volt még a királynő legkisebb fia, Eduárd, valamint lánya, Anna hercegnő is, ahol az Üdvhadsereg együttese karácsonyi dalokat és énekeket játszott. A királyi család minden tagja megtartotta a megfelelő távolságot, és odafigyelt arra, hogy az összejövetelen minden háztartásban élő között meglegyen a két méteres távolság.

A királynő és a királyi család tagjai tegnap köszönetet mondtak mindazoknak, akik másoknak segítenek a koronavírus-járvány idejénForrás: AFP/Glyn Kirk

A maszkokat nem viselték, mivel a királyi család kint gyülekezett, de amikor egy sátorba vonultak, hogy megismerkedjenek a berkshire-i önkéntesekkel és kulcsszerepet betöltő dolgozókkal, akik másokat támogatnak a karácsonyi ünnepek előtt, a királyi család minden tagja arcmaszkot tett fel, akárcsak a vendégeik. Ez az ünnep volt az egyetlen hely, ahol a királyi család találkozhatott az ünnepi szezonban.

Ahogy korábban is beszámoltunk róla, a szigetországban legfeljebb három háztartás tagjai keveredhetnek majd rövid ideig az ünnepi időszakban a járványkorlátozások enyhítésekor. A királynő és férje, Edinburgh hercege a karácsonyt a Windsori kastélyban tölti, míg Károly herceg és Kamilla hercegné highgrovei birtokukon töltik az ünnepeket – írja a Royal Central. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek