Piacra dobták Erzsébet királynő kertjének második ginjét, aminek a kakiszilva az alapja

Míg a korábbi, nyár közepén megjelent gint a királynő londoni rezidenciájának, a Buckingham-palotának a kertjében termett gyógynövényekből készítették, és a Buckingham Palace Gin nevet kapta, addig az új ital a téli "menedék" vagyis a norfolki Sandringham House-hoz kötődik.

Forrás: Sandringham1870 / Facebook.com

A Facebook-on is megtalálható, hivatalos Sandringham Shop leírása szerint, a helyben desztillált ginben datolyaszilva, vagyis a sharonfruitnak és kakiszilvának is nevezett gyümölcs adja az alapot, aminek az ízét mirtusz, vagy más néven orvosi kálmos egészít ki. A WhataHoot lepárlóüzem, ahol az ital készül, három éve nyitott a Sandringham birtok területén, és bár azóta már elköltözött egy nagyobb épületbe, Norfolk másik részére, csupán 15 percre van a rezidenciától – írták a FoodandWine oldalán.

Az alapanyagok tehát mind a birtokon nőnek. A datolyaszilva egy védett fal tövében növekszik és hozza a gyümölcsöket, ott ahol régen az az üvegház állt, amit VII. Edward király építtetett a Persimmon nevű versenyló gyözelmeinek tiszteletére. A datolyaszilva sokadik neve a persimon.

Sandringham Celebration Gin fél literes kiszerelésben kapható. Egy üveg gint 50 fontért (~20 000 forint) árusítanak, ami jóval drágább mint a korábbi Buckingham Palace Gin, aminél egy 700 mililiteres üveg 40 fontba került. De úgy tűnik, a norfolki kakiszilva alapot jobban meg kell fizetni, mint a londoni fűszernövényeket.

Az Egyesült Királyságon kívülre azonban a Sandringham Shop nem szállít, így vagy közvetlenül a királyi családhoz kell fordulnunk segítségért, vagy ki kell várnunk, hogy megint szabadon tudjunk utazni, és a helyszínen kell lecsapni az egyedi italra. Azt mindenki eldöntheti maga, hogy melyik tűnik valószínűbbnek a közeljövőben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek