Először látták Erzsébet királynőt maszkban

A 94 éves Erzsébet királynő a héten az ismeretlen katona temetésének századik évfordulója, egyben a fegyverszünet napja alkalmából rendezett privát ünnepségen jelent meg a Westminster apátságban - adja hírül a travelandleisure.com.

Forrás: AFP/Aaron Chown

A királynő, fehér csipkével szegélyezett, fekete maszkot viselt, és egy, az esküvői csokrának mintájára készült, mirtusszal és orchideával díszített virágcsokorral rótta le tiszteletét az ismeretlen katona előtt, aki az összes, az I. világháborúban elhunyt ember és minden veszteségett szenvedett család gyászának a szimbólumává vált.

Forrás: AFP/Aaron Chown

A nem azonosított brit katonát, aki az egyik európai csatatéren vesztette életét, 1920. november 11-én temették el a londoni Westminster apátságban, párhuzamosan egy ismeretlen francia katona hasonló temetésével, aki a francia Diadalívnél, ezek a sírok elsőként adóztak az első világháború ismeretlen halottainak. Az eseményre a fegyverszünet napjának évfordulóján került sor, melyet minden évben november 11-én tartanak az első világháborút lezáró compiègne-i fegyverszüneti egyezmény aláírásának emlékére.

Forrás: AFP/Aaron Chown

Nem olyan régen Erzsébet királynőt még maszk nélkül lehetett látni, amikor március óta először lépett a nyilvánosság elé.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek