Novemberben nyitják meg a napfényes Florida első alpesi hóparkját

Floridáról első blikkre valószínűleg a legtöbbünknek a homokos óceánpart jut eszünkbe, sok-sok pálmafával. Ebben az évben azonban Florida megnyitja első és egyetlen alpesi hóparkját, a Snowcat Ridge-t – írja cikkében a Travel and Leisure.

Teljesen idegen élmények várnak itt a flordiaiakra: hófánkozás, hóember- és hóvárépítésForrás: Syda Productions/Shutterstock

A floridai Dade Cityben – Tampától kb. 45 percnyire  – található parkban egy 18 méter magas és 120 méter hosszú lejtővel várják a vendégeket, ahonnak hófánkokkal csúszhatnak le.

Az ez év novemberében nyitó parkban felépítenek egy alpesi falut is, ahol étkezhetnek, szórakozhatnak, vásárolhatnak.

A park területén egy 1000 nm nagyságú, fedett hókupolát is találnak majd, aminek a belsejében a vendégek valódi hóból építhetnek hóembereket és hóvárakat. Számunkra lehet, hogy ez nem újdonság, nem úgy a helyieknek, akik hóval a természetben nem igazán találkoznak, mivel a hőmérséklet Floridában a leghidegebb időszakban sem kúszik plusz öt fok alá. A felvonókkal felszerelt parkban éjszakánként különleges fény show-t rendeznek, amely a domb tetején és a hókupola belsejében zajlik. Ebben a rövidfilmben megnézhetik, hogyan fog festeni az épülő hópark a tervek szerint.

Mark Bremer, a Snowcat Ridge kreatív igazgatója szerint: „Néhány ember úgy véli, hogy lehetetlen megtapasztalni a szánkózást és a hó örömét Floridában, ám csapatunk minden lehetetlent lehetővé tesz. Az új, alpesi hópark minden tekintetben egyedi lesz, és csapatunkkal örömmel nyitjuk meg 2020 novemberében."

Bár tudjuk, hogy az amerikaiak nem ismernek lehetetlent, ha síelésről van szó, hiszen nem adták fel az első, beltéri sípálya megvalósítását sem, ugyanakkor a kiépítetlen pályákon történő, off-piste síelés is nagy népszerűségnek örvend. Elgondolkodtató ugyanakkor, hogy vajon milyen jövő elé néz a floridai park, amikor a klasszikus síterepek is egyre nagyobb hóhiánnyal küzdenek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek