Ebben a síközpontban sem felvonó, sem kiépített pálya nincs

A múlt hétvégén nyitott meg a Bluebird Backcountry síközpont a Coloradói Whiteley Peaken. A központ azon kevés sícentrumok közé tartozik, amelyeket kifejezetten a pályán kívüli, off-piste síelésre és snowboardozásra terveztek - adja hírül a Telegraph.

Colorado - illusztrációForrás: David Mark/pixabay.com

A nomád megközelítést alkalmazó, új üdülőhelyen nincs sem sífelvonó, sem mesterséges pályák, és 300 főben korlátozzák a napi belépők számát is. A cél ugyanakkor az off-piste lejtők népszerűsítése a síelők körében.

A síterület egyébként nem csak az infrastruktúra és a menedzsment szempontjából jelent újdonságot, hanem azért is, mert 15 év alatt ez az első, új sípálya Coloradóban. Ez az amerikai állam egyébként több, népszerű sícentrumnak ad otthont, mint a Vail, az Aspen vagy a Breckenridge, amelyek mindegyike lehetőséget kínál a pályán kívüli kalandokra, így népszerű a rutinos síelők körében.

A többi, hasonló központtól eltérően azonban a Bluebird Backcountryt gyalogtúra keretében érhetik el az elszánt síelők. A Whiteley Peak 3 083 méteres magasságon fekszik, egy felvonóval el lehet jutni a hegy északnyugati oldalán található, 300 hektáros szabadidős zónába, amelyet a látogatók túravezető nélkül is felfedezhetnek. A hegy délnyugati és északi oldalán található, 1200 hektáros terület azonban már csak idegenvezetővel érhető el, öt, különböző nehézségű útvonalon.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek