Sportlegendákkal, olimpikonokkal is találkozhat hétvégén a Március 15. téren

Az idei augusztus 20-i ünnepi hosszú hétvégére már annyi programot és helyszínt ajánlottunk itt a Travelón, hogy tényleg csak az nem talál kedvére valót közöttük, aki nem is keres. Ebben a cikkünkben például több izgalmasnak ígérkező eseményt is összegyűjtöttünk az ország torta kóstolásától kezdve a gellérthegyi babzsákokon ücsörgős zenehallgatáson át a magyar mondavilág alakjait guruló díszletekkel és táncos fellépőkkel megidéző Szent István-napi felvonulásig.

Ha azonban valakinek pont a sport, a nemrég véget ért olimpia és a Tokióban remek eredményeket elérő sportolóinkkal találkozás kapcsán lenne hiányérzete, annak érdemes továbbolvasnia, mert ezen a hétvégén még erre is lesz alkalma.

Sors Tamás világcsúcstartó, többszörös paralimpiai, világ- és Európa-bajnok magyar úszó. A képen éppen 100 méteres pillangóúszásban szerzett aranyérmet a 2012-es londoni paralimpiai játékokonForrás: AFP/Liu Jin

Augusztus 20-án és 21-én ugyanis Legendák a lelátón – igaz történetek a közvetítésen túl címmel rendezik meg azt az eseményt, amelyet "a kimagasló magyar sportsikerekről megemlékezés és a jövő generációjának sporttudatos életmódra ösztönzése céljából" hívtak életre a szervezők a Magyar Olimpiai Bizottság támogatásával. A szerkesztőségünkbe érkezett közlemény szerint a Március 15. téren egy „fordított lelátó" jellegű színpadot állítanak fel, amelyen a múlt és jelen sporthősei személyes történeteiken keresztül mesélnek legemlékezetesebb olimpiáikról, legfontosabb világversenyeikről és mindarról a munkáról, amely egy-egy érem mögött áll.

A programok pénteken 9 és 18, szombaton pedig 9 és 20 óra között tartanak, délután 13 órától pedig óránkénti bontásban, félórás színpadi beszélgetéseket hallhat a közönség, amelyek után bárki találkozhat és fotózkodhat a sportolókkal.

Az úszókat képviseli majd Németh Nándor, Bernek Péter, Mutina Ágnes, Vereczkei Zsolt, Bohus Richárd, Késely Ajna, Soós Csaba és Sors Tamás; színpadra lép a Tokió birkózó hőseiként emlegetett testvérpár Lőrincz Viktor és Lőrincz Tamás; a világversenyekről bronzéremmel hazatért Hárspataki Gábor, Pupp Réka, Szatmári András, Leimeter Dóra, Szűcs Gabriella, Angyal Dániel; és hallhatjuk sztorizni Tótka Sándor, Lucz Dóra, Schmidt Gábor, Szabó Gabriella, Dombi Rudolf és Pulai Imre kajakosainkat is. De találkozhatunk majd Kovács Ágival, Güttler Károllyal, Csipes Tamarával, Verrasztó Evelynnel, Verrasztó Zoltánnal, Czene Attilával, Risztov Évával, Wladár Sándorral, Turi Györggyel, Gémesi Csanáddal és Decsi Tamással is. Az előadások pénteki időpontjairól itt, a szombatiról pedig itt olvashatnak.

A 2000-ben Sydney-ben megrendezett olimpiáról Kovács Ágnes a 200 méteres mellúszás győztesének járó aranymedállal térhetett hazaForrás: AFP/Timothy A. Clary

Mindeközben mindkét napon interaktív sport tematikájú játszótérre várnak kicsit és nagyot, ahol bárki próbára teheti képességeit, hogy megtudja, melyik sporthoz illenek leginkább az adottságai. A téren ezen kívül frissítőkkel felszerelt pultok és falatozók is kitelepülnek, de az arra járók az utóbbi pár évtized legjobb magyar sportfotóiból egy nagyszabású kiállítást is végigjárhatnak. A programok – a hosszú hétvége összes többi eseményéhez hasonlóan – a Március 15. téren is ingyenesen látogathatók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek